Polenta szezámsóval (gomashio)

Polenta szezámsóval (gomashio)polenta, tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes reggeli

Hozzávalók (1 főre):

fél csésze (1 csésze2,5 dl) kukoricadara
2 csésze tisztított víz
1 tk. tengeri vagy természetes só
szezámsó

Elkészítés:

A kukoricadarát feloldjuk kevés vízben, majd a többi vizet a sóval föltesszük forrni.

Forráskor beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett kb. 5 perc alatt készre főzzük. Akkor van kész, ha jól besűrűsödött.

Vigyázat! A kukoricadara főzéskor köszög, prüszköl, csapkod, óvatosan kavargasd!

Tálaláskor meghintjük szezámsóval, és máris fogyaszthatjuk.

Hűs reggelek finom, tápláló, meleg reggelije.

Jó étvágyat hozzá!

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? Válassz előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagjainkból (akár több mint 60 recepttel), melyhez értékes bónuszokat is csatoltunk és a bevásárlólistát is elkészítettük neked. Részletekért kattints IDE!

Szólj hozzá!