A tökéletes foszlós fonott kalács receptje – egyszerűbb, mint gondolnád!

Ha húsvétkor már nem is viszed a kosaradat megszentelni a templomba, a belevaló finom foszlós kalácsot azért bátran megsütheted a családod nagy örömére. Egyszerűbb, mint gondolnád!

Mi így készítjük tej-, tojás- és cukormentesen.

És hogy milyen csodálatos vagy, hogy már megint gondoltál cukorbeteg vagy ételallergiás családtagjaidra, vendégeidre!!! Ugye-ugye?!

makrobiotikus foszlós kalács

Hozzávalók:

50 dkg fehér tönkölyliszt (vagy 50% fehér tönköly – 50% durumliszt)
5 dkg élesztő
3 dl langyos rizstej
3-4 evőkanál rizsszirup
1 csipet természetes só
1 bio citrom reszelt héja
kevés mazsola (aki szereti)

Elkészítés:

Kimérjük a lisztet vagy a liszteket a csipet sóval, és belereszeljük a citrom héját is. A langyos tejbe csorgatjuk a rizsszirupot, belemorzsoljuk az élesztőt, és ha feljön, a száraz hozzávalókhoz öntjük. Hólyagosra dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelesztjük kb. 1,5 óráig.

A tésztát egy formázott tepsibe öntjük vagy fonatot készítünk belőle, és 200 fokon vagy 6-os fokozaton kb. 30 perc alatt arany színűre sütjük. Ha kivettük a sütőből, rizsszirupos vízzel megkenjük, majd letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. Magában is mennyei manna, és cukormentes lekvárral is kiváló csemege!

makrobiotikus foszlós kalács

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!