Ha húsvétkor már nem is viszed a kosaradat megszentelni a templomba, a belevaló finom foszlós kalácsot azért bátran megsütheted a családod nagy örömére. Egyszerűbb, mint gondolnád!
Mi így készítjük tej-, tojás- és cukormentesen.
És hogy milyen csodálatos vagy, hogy már megint gondoltál cukorbeteg vagy ételallergiás családtagjaidra, vendégeidre!!! Ugye-ugye?!
Hozzávalók:
50 dkg fehér tönkölyliszt (vagy 50% fehér tönköly – 50% durumliszt)
5 dkg élesztő
3 dl langyos rizstej
3-4 evőkanál rizsszirup
1 csipet természetes só
1 bio citrom reszelt héja
kevés mazsola (aki szereti)
Elkészítés:
Kimérjük a lisztet vagy a liszteket a csipet sóval, és belereszeljük a citrom héját is. A langyos tejbe csorgatjuk a rizsszirupot, belemorzsoljuk az élesztőt, és ha feljön, a száraz hozzávalókhoz öntjük. Hólyagosra dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelesztjük kb. 1,5 óráig.
A tésztát egy formázott tepsibe öntjük vagy fonatot készítünk belőle, és 200 fokon vagy 6-os fokozaton kb. 30 perc alatt arany színűre sütjük. Ha kivettük a sütőből, rizsszirupos vízzel megkenjük, majd letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. Magában is mennyei manna, és cukormentes lekvárral is kiváló csemege!
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!