Adzuki bab trüffel – a vese-és inzulinbarát édesség

adzuki bab trüffel

Az adzuki bab a makrobiotika egyik klasszikus alapanyaga. Édes babféle, így tökéletes desszertek készítéséhez. Nem nagyon találsz ennél egészségesebb és természetesebb alternatívát veséd erősítésére, táplálására. És ilyen finomat??!!!!!

Ezenkívül az adzuki bab kitűnő fehérje- és rostforrás, vas- és kalciumforrás, inzulinszabályozó, vérnyomáscsökkentő hatású, a japán nők még arcápoló pakolást is készítenek belőle.

Inspiráció: Nicky Clinch.

Adzuki bab trüffel

Hozzávalók:

400 g főtt adzuki bab
240 g őrölt mandula
150 g földimogyoróvaj
100 g holland kakaópor
250 ml rizsszirup
1 csipet természetes só
holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

Egy zacskó (170 g) sótlan földimogyorót az aprítóba teszünk, és porrá őröljük, majd az aprítót tovább járatva vaj állagúra dolgozzuk. Először egyöntetű, keményebb állagú lesz a mogyorónk, majd ahogy tovább dolgoztatjuk, elkezd egyre hígabb állagú lenni, és a végén egészen krémes lesz. Kb. 10 perc alatt el is készül. Ebből a zacskóból pont 150 g földimogyoró vajat állíthatunk elő.

1 csésze adzuki babot alaposan megmosunk, majd kuktában vagy edényben 1,5 liter tisztított vízben 1 kis darab kombuval és 1 csipet sóval puhára főzzük. Az adzuki babot nem szükséges beáztatni, így is elég hamar (max. 30 perc) megfő.

A mixerbe tesszük a leszűrt, főtt adzuki babot, a földimogyoróvajat, a kakaóport, a rizsszirupot, a sót és az őrölt mandulát, és alaposan összedolgozzuk. Ha készen vagyunk, a masszát a fagyasztóba tesszük kb. 15 percre, hogy könnyebben golyózhassunk vele. Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából. A trüffelgolyókat meghintjük a cukormentes kakaóporral.

adzuki bab trüffel

Ha nem fogy el hamarosan, tartsuk hűtőben!

Ne feledd el letölteni ingyenes e-bookodat a bejegyzés mellett! Szeretettel: Éva

“Adzuki bab trüffel – a vese-és inzulinbarát édesség” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    • Kedves Maria! További receptek a blogon találhatók. És hamarosan a honlap is megújul, hogy még több tudást tudjunk megosztani. 🙂 Szeretettel: Éva

      Válasz

Szólj hozzá!