Aszalt paradicsomos vörös lencse pástétom

Az aszalt paradicsomos vörös lencse pástétom abszolút slágernek számít gyermekek és felnőttek körében egyaránt.

A vörös lencse zöld testvéréhez képest nagyon hamar megfő és nem is tartja meg az alakját a főzés végére. Beáztatni nem is szükséges.

Kiváló fehérje- és rostforrás, továbbá vas-, cink-, folát-, szelén-, B-vitamin forrás. Magas C-vitamin tartalmú zöldségekkel kombinálva (pl. pirospaprika, aszalt paradicsom) vastartalma szinte teljesen fel tud szívódni.

vörös lencse

Készítünk belőle levest, ragut, fasírtot, tésztához szószt és pástétomot. Nézzük, hogyan!

Aszalt paradicsomos vörös lencse pástétom

Hozzávalók:

1 csésze vörös lencse alaposan megmosva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
1 mk. őrölt pirospaprika
1 nagy szál sárgarépa gyufaszálra vágva
3 db aszalt paradicsom csíkokra vágva
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma átnyomva
tengeri vagy más természetes só
1 mk. hidegen sajtolt napraforgó olaj
2 csésze tisztított víz
2-3 levél friss  vagy 1 mk. szárított bazsalikom
1 mk. őrölt kömény

Elkészítés:

A vörös lencsét a vízzel, a babérlevéllel és a fokhagymával kb. 10 perc alatt megfőzzük. Egy másik edényben az olajon 1 csipet sóval pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk pirospaprikát, majd a sárgarépát és az aszalt paradicsomot is. Kevés vizet  adhatunk hozzá, hogy le ne ragadjon. Ha a zöldségek megpuhultak, összeöntjük a lencsével, beleszórjuk a fűszereket, és mixerrel simára keverjük. Ha szükséges, ízesítjük még sóval.

Kenhetjük pirítósra, puffasztott rizsszeletre, ehetjük magvas krékerrel és mártogathatunk bele zöldségeket is.

makrobiotikus vörös lencse pástétom

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!