Zsírégető édes tofukrémes süti – kelesztés nélkül, természetesen édesítve

makrobiotikus tofukrémes tekercs

A tofu a makrobiotika egyik tipikus, sokak által gyanúsított alapanyaga. Legfontosabb tudnivalók róla: szójababból és nigariból (alvasztó) vagy citromléből készül. Kiváló fehérjeforrás, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és rendkívül sokoldalúan használható a konyhában. Édesen és sósan is készíthetjük, süthetjük, főzhetjük, megcsinálhatjuk krémnek és  pástétomokhoz is keverhetjük. Hetente 2x, 3x is nyugodtan fogyaszthatunk tofut, biztos, hogy …

Olvass tovább

Csicsókapaprikás – cukorbetegeknek (is) kötelező

makrobiotikus csicsókapaprikás

A csicsóka mára már egyre népszerűbb termék a piacokon és a kertekben is. Bármilyen mendemonda ellenére abszolút kezelhető a kertben, nem fogja kitúrni onnan más kedvenc növényeidet. És hogy mennyi gumó van egyetlen bokor alatt??!! Nyilván nem véletlen az esküvői jó kívánság: „Szaporodjatok, mint a csicsóka!”.:) Kiváló fehérje- és rostforrás, és csodás inulinjáért is imádjuk, mely …

Olvass tovább

Így lesz tökéletes a nokedlid tojás nélkül

makrobiotikus tojás nélküli nokedli

Újra mindenkit megnyugtatok, minden el lehet készíteni tojás nélkül, így a nokedlit is. Az alapanyag választáson túl a legnagyobb feladatunk, hogy ne főzzük túl a nokedliket. Ha erre odafigyelsz, szerintem, nem nagyon tudod elrontani. Hidd el, egyszerűbb, mint gondolnád! Csináld így! Nokedli tojás nélkül Hozzávalók: 1/2 kg liszt (50% teljes őrlésű tönköly-50% durumliszt vagy 100% …

Olvass tovább

Diós kosárka recept: 6 hozzávalóból 30 perc alatt

makrobiotikus diós kosárka recept

Ennek a sütinek a receptjét Mixtay Zsuzsától kölcsönöztem, hozzáadtam még 1 hozzávalót, így kaptam gyerekkorom egyik nagy kedvencét. Annyira egyszerű, és annyira finom, hogy csak na! Nincs benne sütőpor, nincs benne tojás, margarin, mégis omlós, puha. Mindenképpen próbáld ki! Diós kosárka Hozzávalók: 3 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt (vagy 2 csésze teljes őrlésű tönköly- és 1 …

Olvass tovább

Szigorú vagy megengedő a makrobiotikus diéta? Gwyneth Paltrow válaszol

Tudjuk, hogy több külföldi színész, közszereplő választotta már a makrobiotikát „útitársául”, többeknek közülük személyes makrobiotikus séf készítette ételeit. Nem titok, hogy csodás alakjuk megőrzéséért, fittségükért, a vitalitás fenntartásáért fogyasztották, fogyasztják a makrobiotikus ételeket. Szeretem, ahogy Gwyneth Paltrow végtelen egyszerűséggel megfogalmazza a makrobiotikus táplálkozás lényegét. „A makrobiotikus diétának több iskolája van. De alapvetően az a lényege, …

Olvass tovább

A tökéletes tönkölypogácsa receptje

makrobiotikus tönkölypogácsa

A tökéletes tönkölypogácsa receptjét már évek óta ismerjük, készítjük nagy-nagy sikerrel. Nagyon sokféle pogácsarecept létezik, és a boltok, pékségek polcai is roskadoznak a lehetőségektől. A mi változatunk bár élesztős, mégis nagyon könnyű tésztájú, és biztosan nem hasonlít az eddigiekre, amit már ettél. Mindenképpen próbáld ki, hátha nálatok is nagy kedvenc lesz. Érdemes frissen fogyasztani (mint …

Olvass tovább