Rántott bodzavirág recept

makrobiotikus rántott bodzavirág

Ha már elteltünk a bodzaszörppel, akkor együnk bodzát! Nem fogunk csalódni benne! Rántott bodzavirág Hozzávalók a rántott bodzához: 1-1 csésze liszt a következők keverékéből: teljes őrlésű tönköly- és hajdinaliszt/barna rizsliszt fehér tönköly- és hajdinaliszt/barna rizsliszt barna rizs- és hajdinaliszt (gluténmentes opció) kókusz-, barna rizsliszt (gluténmentes opció) 1 csipet természetes só (pl. parajdi) 2 tk. chia …

Olvass tovább

Nyers epres torta recept

makrobiotikus_nyers_epres_torta

Ez a nyers epres torta Anyák napjára készült, mert hogyan is vigyázhatnék jobban az anyukámra, minthogy természetesen egészséges édességeket készítek neki?! Ami tápláló, finom, szezonális, krémes és….. No, de lássuk is, hogyan készül! Nyers epres torta (16 cm-es tortaformához) Hozzávalók az alaphoz: 1/2 csésze dió 1/2 csésze magozott datolya (ha túl kemény, beáztathatod) 2 tk. kókuszolaj …

Olvass tovább

Adzuki bab trüffel – a vese-és inzulinbarát édesség

adzuki bab trüffel

Az adzuki bab a makrobiotika egyik klasszikus alapanyaga. Édes babféle, így tökéletes desszertek készítéséhez. Nem nagyon találsz ennél egészségesebb és természetesebb alternatívát veséd erősítésére, táplálására. És ilyen finomat??!!!!! Ezenkívül az adzuki bab kitűnő fehérje- és rostforrás, vas- és kalciumforrás, inzulinszabályozó, vérnyomáscsökkentő hatású, a japán nők még arcápoló pakolást is készítenek belőle. Inspiráció: Nicky Clinch. Adzuki …

Olvass tovább

Zsírégető édes tofukrémes süti – kelesztés nélkül, természetesen édesítve

makrobiotikus tofukrémes tekercs

A tofu a makrobiotika egyik tipikus, sokak által gyanúsított alapanyaga. Legfontosabb tudnivalók róla: szójababból és nigariból (alvasztó) vagy citromléből készül. Kiváló fehérjeforrás, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és rendkívül sokoldalúan használható a konyhában. Édesen és sósan is készíthetjük, süthetjük, főzhetjük, megcsinálhatjuk krémnek és  pástétomokhoz is keverhetjük. Hetente 2x, 3x is nyugodtan fogyaszthatunk tofut, biztos, hogy …

Olvass tovább

Diós kosárka recept: 6 hozzávalóból 30 perc alatt

makrobiotikus diós kosárka recept

Ennek a sütinek a receptjét Mixtay Zsuzsától kölcsönöztem, hozzáadtam még 1 hozzávalót, így kaptam gyerekkorom egyik nagy kedvencét. Annyira egyszerű, és annyira finom, hogy csak na! Nincs benne sütőpor, nincs benne tojás, margarin, mégis omlós, puha. Mindenképpen próbáld ki! Diós kosárka Hozzávalók: 3 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt (vagy 2 csésze teljes őrlésű tönköly- és 1 …

Olvass tovább

Makrobiotikus mákos-sütőtökös pohárkrém

makrobiotikus mákos-sütőtökös krém

Csodás makrobiotikus édesség, ami szerintem akár egyedi ajándékként is megállja a helyét.:) Élvezd! Mákos-sütőtökös pohárkrém Hozzávalók: 4 csésze sütőtök kockára vágva tisztított víz 1 csipet természetes só 2-3 ek. rizsszirup 1 csipet őrölt szegfűszeg ½ mk. őrölt fahéj 1 ek. kukoricakeményítő 2 db alma kockára vágva 2 k. mák 1 citrom frissen reszelt héja 2-3 …

Olvass tovább