Levendulás-datolyás nyers csokoládé

levendulás nyers csokoládé

A levendulás-datolyás nyers csokoládé az első csokoládékészítő kísérletem volt. Annyira egyszerű, és annyira isteni! Biztos, hogy százféle kombinációban ki fogom még próbálni. És a gyerekek is imádták. Apró jó tanács: ha legalább 4-en vagytok a családban, akkor alapból duplázd az adagokat! Levendulás-datolyás nyers csokoládé Hozzávalók: 100 g kakaóvaj 3 ek. nyers kakaópor vagy holland kakaópor …

Olvass tovább

Őszibarackos pite citromízű kakukkfűvel

makrobiotikus őszibarackos pite

Ez az őszibarackos pite alig pár összetevőből készül, sütéssel együtt is max. 45 perc alatt elkészíthető. Egyszerűen imádnivaló!!! Nyugodtan variálgasd más gyümölcsfeltétekkel is! Őszibarackos pite citromízű kakukkfűvel Hozzávalók 10 főre: 21 dkg liszt teljes őrlésű tönkölyliszt 9 dkg durumliszt 1 csipet természetes só 1 mk. szódabikarbóna 75 ml hidegen sajtolt kukoricaolaj vagy napraforgó olaj 75 …

Olvass tovább

Hamis túrógombóc

hamis túrógombóc

Csodálatos gyümölcsözön áraszt el minket, színesebbnél színesebbekből, finomabbnál finomabbakból válogathatunk kedvünkre. Ehetjük nyersen, egészben, turmixolhatjuk, készíthetünk belőle levest, öntetet vagy lekvárt is. Egy egyszerű példa arra, hogyan is lesz az ínycsiklandó őszibarackból mennyei öntet a hamis túrógombóc tetején. Hamis túrógombóc (tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes) Hozzávalók: 1 csésze köles alaposan megmosva 2,5 csésze rizstej 1 …

Olvass tovább

Vegán vaníliás fagyi

vegán fagyi

Én nem vagyok oda oly nagyon a fagyiért, de a gyerekeimnél a nyár=fagyi, jégkrém. Gondolom, ismerős a szitu… Élettanilag nem túl hasznos nekünk egyik sem, (mint minden más egyéb hűtött ital és étel sem), egyrészt azért, mert leállítják az emésztést  a testben, másrészt a nagy forróságban jéghideget enni vagy inni, kész öngyilkosság, mert tested azonnal …

Olvass tovább

Intelligens zserbó

zserbó

A zserbó tipikus ünnepi süti. Ebben a változatban élesztőmentes tésztából és erjedésmentes töltelékkombinációból készült. A töltelék 70-80%-ban dió/mák lekvárral és csak 20-30% a hozzáadott „cukor”. De jó, hogy a dió és a mák értékes omega-3 források, Te pedig csak pislogsz, hogy vagy ilyen szép, okos és egészséges! Zserbó (tej-, tojás- élesztő- és cukormentes) A tésztához: …

Olvass tovább

A kalóriaszámláló és a cukormérő sem fog kiakadni karácsonykor, ha ezeket így készíted

töltött sült alma

Foszlós kalács (tej-, tojás-, cukormentes) Hozzávalók: ½ kg fehér (vagy szitált) tönkölyliszt 1 csipet természetes só 1 citrom reszelt héja 2 dl rizstej 1 élesztő (5 dkg) Elkészítés: A rizstejet langyosra melegítjük, és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet kimérjük, beletesszük a sót, a citrom reszelt héját, és a feljött élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle, majd …

Olvass tovább