Tojás nélküli palacsinta – azonnal összekevered, máris sütheted

A legegyszerűbb palacsintarecept ez, amit csak ismerek olyannyira, hogy a 8 éves lányom is simán kikavarja és már süti is, ha Anya „csak még néhány percedet kérem, és megyek” kijelentése érkezik a felkérésre, hogy süssünk palacsintát. Tojás nélküli palacsinta Hozzávalók: 1 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt (hajdinaliszt, ha gluténmentesen szeretnéd) ½ csésze durumliszt (barna rizsliszt, ha …

Olvass tovább

Rántott bodzavirág recept

makrobiotikus rántott bodzavirág

Ha már elteltünk a bodzaszörppel, akkor együnk bodzát! Nem fogunk csalódni benne! Rántott bodzavirág Hozzávalók a rántott bodzához: 1-1 csésze liszt a következők keverékéből: teljes őrlésű tönköly- és hajdinaliszt/barna rizsliszt fehér tönköly- és hajdinaliszt/barna rizsliszt barna rizs- és hajdinaliszt (gluténmentes opció) kókusz-, barna rizsliszt (gluténmentes opció) 1 csipet természetes só (pl. parajdi) 2 tk. chia …

Olvass tovább

Cukormentes házi bodzaszörp receptje

cukormentes bodzaszörp

Ilyenkor júniusban elárasztja az országot a bodza. Úton-útfélen mindenhol bodzabokrok, csodálatos! Az illat, az íze, mindene. A tudomány szerint jelentékeny kártevője és betegsége sincs, ezért nem kell permetezni. Nyilván, a Földanya csak olyat ad nekünk, ami jó!!! Azért mégse az útszélit keressük, menjünk csak beljebb az érintetlen természetbe! Cukormentes házi bodzaszörp Hozzávalók: 10 l tiszta …

Olvass tovább

Nyers epres torta recept

makrobiotikus_nyers_epres_torta

Ez a nyers epres torta Anyák napjára készült, mert hogyan is vigyázhatnék jobban az anyukámra, minthogy természetesen egészséges édességeket készítek neki?! Ami tápláló, finom, szezonális, krémes és….. No, de lássuk is, hogyan készül! Nyers epres torta (16 cm-es tortaformához) Hozzávalók az alaphoz: 1/2 csésze dió 1/2 csésze magozott datolya (ha túl kemény, beáztathatod) 2 tk. kókuszolaj …

Olvass tovább

Újhagymás-pitypangos, shiitake gombás quiche

Makrobiotikus shiitake gombás quiche recept

A quiche a franciák kedvenc sós pitéje igazán finom és ínycsiklandó. De nagyon nehezen emészthető. A tejszín-tej-sajt kombó, amiből a töltelék áll, már önmagában is nehéz, a hozzáadott husival, zöldségekkel végképp hasfájás a vége. Ebben a vegán változatban, azt hiszem, sikerült egy könnyen emészthető változatot kreálni, ami gyakorlatilag évszaktól függően, sokféle kombinációban készíthető. És a …

Olvass tovább

Adzuki bab trüffel – a vese-és inzulinbarát édesség

adzuki bab trüffel

Az adzuki bab a makrobiotika egyik klasszikus alapanyaga. Édes babféle, így tökéletes desszertek készítéséhez. Nem nagyon találsz ennél egészségesebb és természetesebb alternatívát veséd erősítésére, táplálására. És ilyen finomat??!!!!! Ezenkívül az adzuki bab kitűnő fehérje- és rostforrás, vas- és kalciumforrás, inzulinszabályozó, vérnyomáscsökkentő hatású, a japán nők még arcápoló pakolást is készítenek belőle. Inspiráció: Nicky Clinch. Adzuki …

Olvass tovább