Portobello gombás-zöldbabos pite

makrobiotikus portobello gombás-zöldbabos pite

Ebben a portobello gombás-zöldbabos pitében annyi fehérje van, hogy könnyedén fedezi egy kb. 50 kilós ember napi szükségletét. És csak növényi fehérjék vannak benne. Úgyhogy ne higgy annak, aki azt mondja, a növényekben nincs elegendő fehérje. A lényeg az alapanyagok társításában rejlik, és így tökéletes, komplett ételhez juthatsz, no meg az emésztésed is működni fog. …

Olvass tovább

Korianderes csicseriborsó ragu

csicseriborsó_ragu

Akár könnyű nyári vacsora is lehet ez a hűtő hatású csicseriborsó ragus egytálétel. Egy kis házi kovászos uborkával a mennyország! Egészségedre! Korianderes csicseriborsó ragu Hozzávalók: 1 csésze csicseriborsó alaposan megmosva és 1 éjszakára beáztatva 1 kisebb darab kombu (tengeri fű, ha nincs, helyettesítsd babérlevéllel!) 1,5 liter tisztított víz 2 fej vöröshagyma kockára vágva 4 gerezd …

Olvass tovább

Isteni gyümölcslevesek habarás nélkül

gyümölcsleves

Hogyan is készül a legtáplálóbb, habarás- és cukor nélküli gyümölcsleves? A lehetőségekből szemezgetünk. Válaszd a neked legkedvesebbet vagy kísérletezz ezzel is, azzal is! Hideg sárgadinnye krémleves (nyers) Hozzávalók: 1 db sárgadinnye 1 rizstejszín 1 csipet természetes só tisztított víz rizsszirup, ha szükséges Elkészítés: A sárgadinnye magját kikaparjuk, a húsát felkockázzuk, és a rizstejszínnel összeturmixoljuk. Ha …

Olvass tovább

Hamis túrógombóc

hamis túrógombóc

Csodálatos gyümölcsözön áraszt el minket, színesebbnél színesebbekből, finomabbnál finomabbakból válogathatunk kedvünkre. Ehetjük nyersen, egészben, turmixolhatjuk, készíthetünk belőle levest, öntetet vagy lekvárt is. Egy egyszerű példa arra, hogyan is lesz az ínycsiklandó őszibarackból mennyei öntet a hamis túrógombóc tetején. Hamis túrógombóc (tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes) Hozzávalók: 1 csésze köles alaposan megmosva 2,5 csésze rizstej 1 …

Olvass tovább

Így újulj meg Te is a természettel!

pitypang,_tavasz

A természetes táplálkozás rendje A februártól húsvétig tartó időszak a természetes táplálkozás rendje szerint a méregtelenítés időszaka, a böjt. Régebben ez annyira természetes volt, mint ahogy ma nem. A nagyböjt kifejezés mára inkább csupán elméletben ismert, a hétköznapokban kevesen gyakorolják. Leginkább komolyabb vallási elköteleződésű egyének, illetve a népi hagyományokhoz szorosabban kötődők, azokat mélyebben ismerők körében …

Olvass tovább

A daganatos sejtek jó barátja

shiitake gomba

Dr. Harsányi Edit orvos-természetgyógyász kedves ismerősöm a minap egy videót osztott meg, melyben régi professzorával beszélgettek kutatási eredményeiről. A blogbejegyzést ez a videó ihlette. Lentinus edodes Prof. Fachet József immunológus, rákkutató, az MTA doktora először immunológiával foglalkozott, majd Goro Chihara japán professzorral az alternatív rákgyógyításban értek el áttörő eredményeket. Japánban, ahol rendszeresen fogyasztják a lentinus …

Olvass tovább