Nemrég egy találó karikatúrát találtam, amely azt mutatja meg, milyen lenne, ha az ételeinket őszintén feliratoznák:
Nos, az alábbi két epres finomság miatt nem kell aggódnod, így festenek őszintén feliratozva (és a makrobiotikus ételek mind ilyenek ;)):
Eperpuding
Szívbarát, szembarát, antioxidáns, rákmegelőző hatású, tej-, tojás-, glutén- és cukormentes.
Hozzávalók:
- 2 csésze 100%-os almalé
- 1 csésze friss eper (saját vagy helyi a piacról!!)
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 1 csipet természetes só
Elkészítés:
Az almalevet a csipet sóval fölforralom, majd beleteszem a fölvágott epret és besűrítem a kukoricakeményítővel (amit még a legelején föloldottam kevés hideg almalével). Friss mentalevéllel díszítem. Mennyei!
Epres kuszkusz (4 főre)
Hozzávalók:
- 2 csésze 100%-os bio almalé
- 1 csésze kuszkusz
- 10 dkg eper (saját vagy helyi a piacról!!!)
- 1 csipet természetes só
Elkészítés:
Az almalevet fölforralom a csipet sóval. Ha forr, elzárom a gázt, és belerakom a fölvágott epret és a megmosott kuszkuszt. Lefedve állni hagyom. Ha szükséges, ízlés szerint édesíthetem még rizssziruppal vagy almasűrítménnyel. Mentalevéllel díszítem ezt is.
ezt az eperpudingot kipróbálom, bizti isteni lehet, és van még idehaza eper. hétvégén volt lekvárfőzés. Próbáltátok már mentával? Isteni!