Gyömbéres uborkaleves

Ezt a gyömbéres uborkalevest kb. 20 perc alatt elkészítheted, kiváló ebédre és vacsorára is. Az uborka kedvező élettani hatásait talán már ismerhetjük, a makrobiotikából jól ismert shiitake gombával és kombuval igazán gyógyító leveskét varázsolhatunk belőle.

Gyömbéres uborkaleves

Hozzávalók 4 főre:

2 kígyóuborka félholdra vágva

1 cm-es gyömbérdarab

1 postabélyeg nagyságú kombu (tengeri fű)

4 db shiitake gomba

természetes só (pl. parajdi)

1 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj

1 szál póréhagyma karikára vágva

4 csésze tisztított víz

Elkészítés:

A shiitake gombát (az áztató vizével együtt) és a kombut 1 csipet sóval a tisztított vízben forrástól számított 10 percig főzzük.

Közben egy másik edényben az olajon pirítjuk a meghámozott, karikára, majd csíkokra vágott gyömbért. Kb. 5 perc után hozzáadjuk a póréhagymát és 1 csipet sót, és addig pirítjuk őket, amíg a póréhagyma áttetszővé nem válik.

Ha biztos helyről (saját kiskert, ismert őstermelő stb.) való uborkánk van, ne hámozzuk meg, csak vágjuk félholdra.  Az uborkát a póréhagyma-gyömbér alaphoz adjuk, majd a shiitake-kombu levesalapból kevés levet öntünk alá,  és mixeljük. A levesalapot folyamatosan adagolva, finom, krémlevest kapunk. A shiitake gombát és a kombut vegyük ki a levesből, vágjuk kis darabokra, majd tegyük vissza. Ízesítsük még ízlés szerint sóval!

Készíthetjük kaporral vagy mentával is.

makrobiotikus gyömbéres uborkaleves

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagok (akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE!

 

 

 

Szólj hozzá!