Isteni gyümölcslevesek habarás nélkül

Hogyan is készül a legtáplálóbb, habarás- és cukor nélküli gyümölcsleves? A lehetőségekből szemezgetünk. Válaszd a neked legkedvesebbet vagy kísérletezz ezzel is, azzal is!

Hideg sárgadinnye krémleves (nyers)

Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
1 rizstejszín
1 csipet természetes só
tisztított víz
rizsszirup, ha szükséges

Elkészítés:
A sárgadinnye magját kikaparjuk, a húsát felkockázzuk, és a rizstejszínnel összeturmixoljuk. Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatjuk. Friss mentalevéllel tálaljuk.

Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk eper, málna, sárgabarack, őszibarack, körte krémlevest is.

Meggyleves (nyers-főzött)

Hozzávalók:
1 kg meggy megmosva, kimagozva
1 rizstejszín
3-4 csésze tisztított víz
1 csipet természetes só
rizsszirup ízlés szerint
1 citrom karikákra vágva

Elkészítés:
A meggy kb. 2/3-át egy edényben összeturmixoljuk a rizstejszínnel. A maradék meggyet föltesszük főni a tisztított vízben egy csipet sóval. Igazából csak megrottyantjuk benne a meggyszemeket, és „besűrítjük” a nyers, turmixolt meggyel. Elzárhatjuk a tűzhelyet. Várjunk egy keveset, míg kihűl a leves,ízesítsük rizssziruppal, és tegyük bele a citromkarikákat!

Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk cseresznye-, körtelevest is. Akkor használd ezt a változatot, ha általában puffadsz ezektől a gyümölcsöktől!

meggy

Meggyleves (főzött)

Hozzávalók:
1 kg meggy megmosva, kimagozva
1 rizstejszín
3-4 csésze tisztított víz
1 csipet természetes só
rizsszirup ízlés szerint
1 citrom karikákra vágva
2 púpos ek. kukoricakeményítő (elhagyható)

Elkészítés:
A meggyet föltesszük főni a tisztított vízben egy csipet sóval. Igazából csak megrottyantjuk benne a meggyszemeket. Beletesszük a rizsszirupot és a citromkarikákat is. Közben a kukoricakeményítőt simára keverjük a rizstejszínnel (kevés vizet adjunk hozzá, ha szükséges) és a fölforrt levesbe öntjük. Várjunk egy keveset, míg kihűl a leves, és ízesítsük még, ha szükséges!

Ezt a változatot használhatod krémlevesek készítéséhez is. Arra figyelj, hogy kevesebb vizet használj! Forrás után mixeld a gyümölcsöket és ízesíts ízlés szerint!

Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk cseresznye-, sárgabarack, őszibarack-, körte-, szilvalevest is. Akkor használd ezt a változatot, ha általában puffadsz ezektől a gyümölcsöktől vagy komolyabb egészségkihívásod van és nincs korlátozva a gyümölcsfogyasztásod!

gyümölcsleves

Gyümölcsleves

Válogasd össze kedvenc idénygyümölcseidet, majd válassz az előző készítési módok közül!

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!