Korianderes csicseriborsó ragu

Akár könnyű nyári vacsora is lehet ez a hűtő hatású csicseriborsó ragus egytálétel. Egy kis házi kovászos uborkával a mennyország! Egészségedre!

makrobiotikus_csicseriborsó_ragu

Korianderes csicseriborsó ragu

Hozzávalók:

1 csésze csicseriborsó alaposan megmosva és 1 éjszakára beáztatva

1 kisebb darab kombu (tengeri fű, ha nincs, helyettesítsd babérlevéllel!)

1,5 liter tisztított víz

2 fej vöröshagyma kockára vágva

4 gerezd fokhagyma reszelve

2 szál sárgarépa kockára vágva

1 édeskömény kockára vágva

5-6 koriandermag durvára törve

1 kis csokor friss petrezselyemzöld

1 tk. Tamari szósz

1 tk. természetes só

1 ek. hidegen sajtolt olíva olaj

Elkészítés:

A csicseriborsót tiszta vízben (nem az áztató vizében) a kombuval (só nélkül!!) puhára főzzük. Egy másik edényben az olajon 1 csipet sóval dinszteljük a hagymát.

Néhány perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát, majd 3-4 perc múlva a sárgarépát és az édesköményt is és még 1 csipet sót. Beletesszük a koriandermagot is, és a zöldségek puhulásáig pirítjuk őket. A csicseriborsó főzőlevéből önthetünk alá néhány kanállal.

Amikor kész, ízesítsük a Tamari szósszal és sóval, ha szükséges. Keverjük össze a főtt csicseriborsóval úgy, hogy legyen alatta bőven főzőlé! Egy merőkanálnyit szedjünk ki a raguból egy blenderbe, és turmixoljuk össze, majd a 3/4-ét öntsük vissza, ezzel sűrítjük be a ragunkat.

csicseriborsó_ragu

Tálaláskor a tányérra teszünk 1 kanálnyi csicserikrémet, és erre halmozzuk a ragut. Friss fűszernövényekkel díszíthetjük.

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? Válassz előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagjainkból (akár több mint 60 recepttel), melyhez értékes bónuszokat is csatoltunk és a bevásárlólistát is elkészítettük neked. Részletekért kattints IDE!

Szólj hozzá!