Levendulás-datolyás nyers csokoládé

A levendulás-datolyás nyers csokoládé az első csokoládékészítő kísérletem volt. Annyira egyszerű, és annyira isteni! Biztos, hogy százféle kombinációban ki fogom még próbálni. És a gyerekek is imádták. Apró jó tanács: ha legalább 4-en vagytok a családban, akkor alapból duplázd az adagokat!

makrobiotikus levendulás nyers csokoládé

Levendulás-datolyás nyers csokoládé

Hozzávalók:

100 g kakaóvaj
3 ek. nyers kakaópor vagy holland kakaópor
120 g rizsszirup (vagy több, ha édesebben szereted)
1/2 mk. fahéj
3 ek. rózsavíz (elhagyható)
100 g datolya kimagozva, szeletelve
2 szál levendula virágai
1-2 csepp levendula aroma (pl. Just)
1 csipet természetes só (pl. parajdi)

Elkészítés:

Egy lábasban kevés vizet forralunk, a lábas tetejére üvegedényt teszünk. Figyeljünk rá, hogy az üvegedény semmiképpen ne érintkezzen vízzel!

Az üvegedénybe tesszük a kakaóvajat, és közepes fokozaton felolvasztjuk. Ha felolvadt, elzárjuk a lángot (vagy kikapcsoljuk a tűzhelyet), és hozzákeverjük a kakaóport, a rizsszirupot, a fahéjat és a csipet sót.

Alaposan összekeverjük, majd egy kb. 20×20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Beleszórjuk a datolya felét és a levendulavirágok felét és a levendula aromát. Fagyasztóba tesszük 15 percre.

Ha letelt, kivesszük, és beleszórjuk a maradék datolyákat és levendulavirágokat is. Ha már kicsit megdermedt, óvatosan nyomkodjuk a masszába! Mehet vissza a fagyasztóba 2-3 órára vagy akár egész éjszakára.

Ha nem fogyasztjuk el egyszerre, mindenképpen hűtőben tároljuk!

levendulás nyers csokoládé

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagok (akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE!

Szólj hozzá!