Cukkinis-diós sütemény

Gyerekeim egyik kedvenc nyári sütije. Igazán puha, omlós, finom desszert.

Cukkinis-diós süti

(tej-, tojás-, cukor-és gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt
  • 3/4 csésze durumliszt
  • 2 tk. alumíniummentes sütőpor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. természetes só
  • 1/2 tk. gyömbér
  • 1/4 csésze hidegen sajtolt olaj (napraforgó, dió)
  • 1/2 csésze rizsszirup
  • 1/2 csésze rizstej
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk. vanília őrlemény
  • 1 csésze cukkini nagy lyukú reszelőn reszelve
  • 1/2 csésze aprított és pirított dió

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, előmelegített sütőben (170 fokon vagy 4-es fokozaton) kb. 35 perc alatt megsütjük. Csak ha kihűlt, akkor szeleteljük!

TIPP!

Gluténmentes változathoz használj gluténmentes lisztet vagy én nekem nagyon bevált a zabliszt-rizsliszt kombináció.

“Cukkinis-diós sütemény” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Éva,
    Érdeklődnék ezt a receptet el lehet-e készíteni barna rizsliszt + hajdinaliszt keverékével? Változnak-e a hozzávalók arányai ebben az esetben?

    köszönettel:
    Gabi

    Válasz
    • Kedves Gabi! Köszönöm kérdésedet. Sajnos, nem tudok pontos választ adni, mert még nem próbáltam ezekkel a lisztekkel elkészíteni a sütit. Még annyi kihívás van a dologban, hogy mi tojást sem használunk. Biztos, hogy kell bele tenni valamit, ami így is összetartja a tésztát, pl. útifű maghéj. Palacsintát szoktunk ebből a lisztkombinációból készíteni 50-50% arányban, de nyilván ez másféle tészta, mint egy süteményé. Kikísérletezzük, és mindenképpen jelentkezem a pontos arányokkal. Szeretettel: Éva

      Válasz

Szólj hozzá!