Makrobiotikus magvas zabpelyhes kréker

Ez a csodás magvas zabpelyhes kréker makrobiotikus alapanyagokból készült ropogtatnivaló, élesztőmentes, könnyű, pikk-pakk elkészíthető, akár 1 hétig is eláll, így bármikor előkaphatod vagy magaddal viheted. Egy isteni növényi pástétommal kitűnő uzsonna, vacsora is lehet. És, természetesen, variálhatod kedvedre a magokat, az olajat benne. A legbiztonságosabb, 100%-osan adalékmentes sós keksz receptjét mutatom most meg neked.

Bevallom neked őszintén, hogy nekem minden nélkül esik a legjobban, ropogtatva.:)

makrobiotikus sós zabpelyhes kréker

Magvas zabpelyhes kréker

Hozzávalók:

200 g apró szemű zabpehely
100 g nagy szemű zabpehely
10 g liszt (teljes őrlésű tönköly/szitált tönköly/kukorica/durum)
20 g napraforgómag
20 g szezámmag
20 g tökmag apróra törve
10 g egész köménymag
½ tk (púpos) természetes só (pl. parajdi)
70 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj
200 ml forró tisztított víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, és folpack-kal letakarva kb. fél cm-re nyújtjuk. Csinos kis lapokra vágjuk, és a sütőpapírra helyezve 10-15 perc alatt 170 fokon vagy 4-es fokozaton megsütjük.

makrobiotikus sós zabpelyhes kréker

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!