Ez a csodás magvas zabpelyhes kréker makrobiotikus alapanyagokból készült ropogtatnivaló, élesztőmentes, könnyű, pikk-pakk elkészíthető, akár 1 hétig is eláll, így bármikor előkaphatod vagy magaddal viheted. Egy isteni növényi pástétommal kitűnő uzsonna, vacsora is lehet. És, természetesen, variálhatod kedvedre a magokat, az olajat benne. A legbiztonságosabb, 100%-osan adalékmentes sós keksz receptjét mutatom most meg neked.
Bevallom neked őszintén, hogy nekem minden nélkül esik a legjobban, ropogtatva.:)
Magvas zabpelyhes kréker
Hozzávalók:
200 g apró szemű zabpehely
100 g nagy szemű zabpehely
10 g liszt (teljes őrlésű tönköly/szitált tönköly/kukorica/durum)
20 g napraforgómag
20 g szezámmag
20 g tökmag apróra törve
10 g egész köménymag
½ tk (púpos) természetes só (pl. parajdi)
70 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj
200 ml forró tisztított víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és folpack-kal letakarva kb. fél cm-re nyújtjuk. Csinos kis lapokra vágjuk, és a sütőpapírra helyezve 10-15 perc alatt 170 fokon vagy 4-es fokozaton megsütjük.
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!