Őszibarackos pite citromízű kakukkfűvel

Ez az őszibarackos pite alig pár összetevőből készül, sütéssel együtt is max. 45 perc alatt elkészíthető. Egyszerűen imádnivaló!!!

Nyugodtan variálgasd más gyümölcsfeltétekkel is!

makrobiotikus őszibarackos pite

Őszibarackos pite citromízű kakukkfűvel

Hozzávalók 10 főre:

21 dkg liszt teljes őrlésű tönkölyliszt

9 dkg durumliszt

1 csipet természetes só

1 mk. szódabikarbóna

75 ml hidegen sajtolt kukoricaolaj vagy napraforgó olaj

75 ml rizsszirup

100 ml rizstejszín

Elkészítés:

A hozzávalókból omlós pitetésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára nyomkodjuk úgy, hogy hagyjunk egy kis peremét is a tésztának! 170 fokon kb. 10 percig elősütjük a tésztát.

Feltét:

kb. 15 db közepes őszibarack szeletelve

1-2 ek. rizsszirup (elhagyható)

3-4 szál citromízű kakukkfű

A barackszeleteket a megsült tészta tetejére halmozzuk, meglocsoljuk kevés rizssziruppal, és rátesszük a kakukkfű leveleket is. Visszatoljuk még a sütőbe kb. 10 percre vagy amíg a barackok megpuhulnak.

Várjuk meg, amíg kihűl, csak utána szeleteljük!

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!