Ez az őszibarackos pite alig pár összetevőből készül, sütéssel együtt is max. 45 perc alatt elkészíthető. Egyszerűen imádnivaló!!!
Nyugodtan variálgasd más gyümölcsfeltétekkel is!
Őszibarackos pite citromízű kakukkfűvel
Hozzávalók 10 főre:
21 dkg liszt teljes őrlésű tönkölyliszt
9 dkg durumliszt
1 csipet természetes só
1 mk. szódabikarbóna
75 ml hidegen sajtolt kukoricaolaj vagy napraforgó olaj
75 ml rizsszirup
100 ml rizstejszín
Elkészítés:
A hozzávalókból omlós pitetésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára nyomkodjuk úgy, hogy hagyjunk egy kis peremét is a tésztának! 170 fokon kb. 10 percig elősütjük a tésztát.
Feltét:
kb. 15 db közepes őszibarack szeletelve
1-2 ek. rizsszirup (elhagyható)
3-4 szál citromízű kakukkfű
A barackszeleteket a megsült tészta tetejére halmozzuk, meglocsoljuk kevés rizssziruppal, és rátesszük a kakukkfű leveleket is. Visszatoljuk még a sütőbe kb. 10 percre vagy amíg a barackok megpuhulnak.
Várjuk meg, amíg kihűl, csak utána szeleteljük!
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!