Ha már elteltünk a bodzaszörppel, akkor együnk bodzát! Nem fogunk csalódni benne!
Rántott bodzavirág
Hozzávalók a rántott bodzához:
1-1 csésze liszt a következők keverékéből:
teljes őrlésű tönköly- és hajdinaliszt/barna rizsliszt
fehér tönköly- és hajdinaliszt/barna rizsliszt
barna rizs- és hajdinaliszt (gluténmentes opció)
kókusz-, barna rizsliszt (gluténmentes opció)
1 csipet természetes só (pl. parajdi)
2 tk. chia mag 4 tk. tisztított vízzel elkeverve (csak ha gluténmentes liszteket használsz)
annyi tisztított víz, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapj
hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés:
A bodzavirágokat alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük.
Összekeverjük a palacsintatésztát, és egyesével belemártogatjuk a bodzavirágokat. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a bodzákat, és néhány perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Eperöntet
Hozzávalók az eperöntethez:
2-3 csésze eper félbevágva
rizsszirup ízlés szerint (elhagyható)
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet természetes só
Elkészítés:
Az eperdarabokat a fahéjjal és a sóval egy blenderben turmixoljuk, ha szükséges, ízesítjük rizssziruppal.
A rántott bozdavirágokra öntjük, vagy belemártogatjuk a bodzavirágokat.
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!