Rántott polenta sült zöldségekkel

A rántott polenta sült zöldségekkel a klasszikus sült krumpli rántott hússal alternatívája nálam. Bárhol, bármikor jöhet. Komolyan mondom, a rántott polentát pedig rántott sajtként is „eladhatod” a családnak. Teljesen hasonlatosak ízre, állagra is.

makrobiotikus rántott polenta

Rántott polenta

Hozzávalók (4 fő részére):

1 csésze kukoricadara + 1/2 csésze kukoricadara a „panírozáshoz”

3 csésze tisztított víz

1 ek. természetes só (pl. parajdi)

hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez

friss idényzöldségek (letölthető ingyenes szezonális alapanyaglistáért kattints ide!)

Elkészítés:

A vizet felforraljuk a sóval. Amikor felforrt, beleöntjük a kukoricadarát, és addig főzzük, míg a kukoricadara annyira sűrű lesz, hogy a fakanál megáll benne magától. Legyünk óvatosak, mert eléggé fröcsköl, nehogy megégessük magunkat!

Ekkor kisebb tepsibe (a klasszikus tepsi fele) öntjük a kukoricadarát, és hagyjuk kihűlni.

Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk 2-3 ek. hidegen sajtolt napraforgó olajjal, és 2 csipet sóval. Lefedjük, és 200 fokon vagy 5-ös fokozatos kb. 20 perc alatt roppanósra sütjük a zöldségeket. Ekkor levesszük a fóliát róluk, a zöldségeket meglocsoljuk 2-3 ek. rizssziruppal, és visszatoljuk a sütőbe még 10 percre.

A kihűlt poentát kb. 6-7 cm-es csíkokra vágjuk, majd háromszögeket vágunk belőlük. Beleforgatjuk a kukoricadarába, és a forró, mély olajban kisütjük őket.

A csodás sárga színű rántott polentánk igazán szemet gyönyörködtető a különböző színű sült zöldségeinkkel.

Jó étvágyat hozzá!

 

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagok (akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE!

 

Szólj hozzá!