Testet-lelket melengető vörös lencse krémleves

Hűvösebb időben nemcsak az öltözködésünkkel melegíthetjük a testünket, az ételeinkkel is csodásan működik ez a funkció.

Az alapanyagok egyre szűkebb palettájából válogathatunk, úgyhogy a változatosságot most már főleg a fűszerezés adja.

Kiváló fűtő hatású fűszerekkel pillanatok alatt testünket, lelkünket tápláló ételeket varázsolhatunk az asztalra. Például ezt a csodás levest!

makrobiotikus vörös lencse krémleves

Vörös lencse krémleves

Hozzávalók 4 főre:

1 szál sárgarépa negyedholdra vágva
1 szál fehérrépa félholdra vágva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma préselve
¾ csésze vörös lencse alaposan megmosva
tengeri vagy természetes só (pl. parajdi)
1 mk. hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy szezámolaj
3 csésze tisztított víz
1 mk. kurkuma
1 mk. kardamom
1/2 tk. édesköménymag törve
4 evőkanál puffasztott amarant

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk, és az olajon 1 csipet sóval dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, és néhány perc múlva a többi zöldséget is. Ha már félig megpuhultak, ráöntjük az alaposan megmosott vörös lencsét, hozzáadjuk a fűszereket és a vizet is. Amikor minden megpuhult (kb. 7-8 perc), krémesre mixeljük a levest. Ha szüksége, hígítsuk még vízzel, és fűszerezzük aszerint, miből vágyik még a testünk, lelkünk többre: sóra, kurkumára, édesköményre….Puffasztott amaranttal vagy csírával, petrezselyemzölddel tálaljuk. A gyerekeim örök kedvence, persze pirított kenyérkockával.:)

makrobiotikus vörörs lencse krémleves

Szólj hozzá!