Tojás nélküli palacsinta – azonnal összekevered, máris sütheted

A legegyszerűbb palacsintarecept ez, amit csak ismerek olyannyira, hogy a 8 éves lányom is simán kikavarja és már süti is, ha Anya „csak még néhány percedet kérem, és megyek” kijelentése érkezik a felkérésre, hogy süssünk palacsintát.

makrobiotikus tojás nélküli palacsinta

Tojás nélküli palacsinta

Hozzávalók:

1 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt (hajdinaliszt, ha gluténmentesen szeretnéd)

½ csésze durumliszt (barna rizsliszt, ha gluténmentesen szeretnéd)

1 tk. chia mag 2 tk. tisztított vízzel elkeverve (csak ha gluténmentes liszteket használsz)

1 ek. foszfátmentes sütőpor

1 ½ csésze rizstej vagy buborékos ásványvíz/szódavíz

1 csipet természetes só (pl. parajdi)

1 alma reszelve (kislyukú reszelőn vagy üveg baba almareszelővel)

hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk, és kisütjük. Cukormentes gyümölcslekvárral vagy édes tofukrémmel vagy csak úgy magában (pl. mint a kislányom…) fogyasztjuk.

makrobiotikus tojás nélküli palacsinta

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!