Töltött paprika

Tipikus nyári étel. Számtalan variációban elkészíthető: gombával, tofuval, lencsével, babbal, barna rizzsel, kölessel, árpával, más-más fűszerekkel. Tessék kísérletezgetni!

makrobiotikus töltött paprika

Töltött paprika

Hozzávalók:

8 közepes méretű paprika kicsumázva (a magokat is szedd ki!)

1 csésze barna rizs 1 éjszakára beáztatva (vagy 2 csésze megmaradt főtt rizs)

2 csésze tisztított víz

1/2 kg portobello gomba szeletelve

1 fej vöröshagyma kockára vágva

3 gerezd fokhagyma átnyomva

1-2 szál friss kakukkfű apróra vágva

1/2 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

1 ág majoranna apróra vágva

kevés bors

1 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj

természetes só (pl. parajdi)

400 ml házi paradicsomlé

tisztított víz

Elkészítés:

A barna rizst megfőzzük 1 csipet sóval az áztató vizében. Ha megmaradt rizsből készíted, nyilván ez a lépés kimarad.

Az olajon 1 csipet sóval dinszteljük a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is és 5 perc múlva a gombát. Amikor a gomba már majdnem kész, szórjuk bele az apróra vágott fűszernövényeket is, és kapcsoljuk ki a tűzhelyet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük össze a főtt barna rizzsel, és ízesítsük még ízlés szerint sóval, kevés borssal.

Ezzel a töltelékkel töltsük meg a paprikákat, és tegyük őket az edénybe, öntsük föl annyi vízzel, amennyi éppen ellepi őket! Közepes lángon főzzük, majd amikor már majdnem kész (óvatosan szúrd meg a paprikát), öntsük rá a paradicsomlét is, és kb. még 10 percig főzzük. Ezután még hagyjuk a fedő alatt puhulni a paprikákat!

Tofu tejföllel vagy magtejföllel tálaljuk!

makrobiotikus töltött paprika

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagok (akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE!

 

Szólj hozzá!