Epres desszertek -tej, tojás, egyszerű cukor nélkül

Nemrég egy találó karikatúrát találtam, amely azt mutatja meg, milyen lenne, ha az ételeinket őszintén feliratoznák:

Őszintén feliratozva - ezt esszük

Nos, az alábbi két epres finomság miatt nem kell aggódnod, így festenek őszintén feliratozva (és a makrobiotikus ételek mind ilyenek ;)):

Eperpuding

Szívbarát, szembarát, antioxidáns, rákmegelőző hatású, tej-, tojás-, glutén- és cukormentes.

Hozzávalók:

  • 2 csésze 100%-os almalé
  • 1 csésze friss eper (saját vagy helyi a piacról!!)
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 csipet természetes só

Elkészítés:

Az almalevet a csipet sóval fölforralom, majd beleteszem a fölvágott epret és besűrítem a kukoricakeményítővel (amit még a legelején föloldottam kevés hideg almalével). Friss mentalevéllel díszítem. Mennyei!

Epres kuszkusz (4 főre)

Hozzávalók:

  • 2 csésze 100%-os bio almalé
  • 1 csésze kuszkusz
  • 10 dkg eper (saját vagy helyi a piacról!!!)
  • 1 csipet természetes só

Elkészítés:

Az almalevet fölforralom a csipet sóval. Ha forr, elzárom a gázt, és belerakom a fölvágott epret és a megmosott kuszkuszt. Lefedve állni hagyom. Ha szükséges, ízlés szerint édesíthetem még rizssziruppal vagy almasűrítménnyel. Mentalevéllel díszítem ezt is.

“Epres desszertek -tej, tojás, egyszerű cukor nélkül” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. ezt az eperpudingot kipróbálom, bizti isteni lehet, és van még idehaza eper. hétvégén volt lekvárfőzés. Próbáltátok már mentával? Isteni!

    Válasz

Szólj hozzá!