Így add el otthon a barna rizst (rizslabdák)

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 csésze főtt barna rizs
  • 1 szál sárgarépa pici kockára vágva
  • 1 szál újhagyma karikára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • egy kis darab gyömbér apróra vágva
  • 2-3 db shiitake gomba beáztatva, majd apróra vágva
  • 1 mk. hidegen sajtolt olaj
  • természetes só ízlés szerint

Elkészítés:

A mokkáskanál olajon csipet sóval dinsztelem a hagymát, fokhagymát, gyömbért, pár perc múlva beleteszem a répát is, 3-4 perc múlva pedig a gombát, illetve annyi vizet, hogy ne égjenek oda a zöldségek. Ha a zöldségek kellemesen roppanósak, már keverhetjük is őket össze a főtt barna rizzsel. Kis gombócokat formálunk belőlük. Gyönyörűségesen mutatnak a rizsgolyókban a zöldségdarabkák.

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? Válassz előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagjainkból (akár több mint 60 recepttel), melyhez értékes bónuszokat is csatoltunk és a bevásárlólistát is elkészítettük neked. Részletekért kattints IDE!

Szólj hozzá!