Csodás makrobiotikus édesség, ami szerintem akár egyedi ajándékként is megállja a helyét.:) Élvezd!
Mákos-sütőtökös pohárkrém
Hozzávalók:
4 csésze sütőtök kockára vágva
tisztított víz
1 csipet természetes só
2-3 ek. rizsszirup
1 csipet őrölt szegfűszeg
½ mk. őrölt fahéj
1 ek. kukoricakeményítő
2 db alma kockára vágva
2 k. mák
1 citrom frissen reszelt héja
2-3 ek. rizsszirup
fahéjdarabok a díszítéshez
Elkészítés:
A kukoricakeményítőt kevés vízzel feloldjuk. A sütőtököt kevés vízben a sóval puhára pároljuk, majd pürésítjük. Ízesítjük a rizssziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, és besűrítjük a kukoricakeményítővel.
Az almát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és 1 csipet sóval megpároljuk. Összekeverjük a mákkal, a citromhéjjal és a rizssziruppal.
Ezután egy pohárba rétegezzük a sütőtökkrémet és az almás mákot.
A tetejét fahéjdarabokkal díszítjük.
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!