Az adzuki bab a makrobiotika egyik kedvenc alapanyaga.
Az adzuki az ősi japán neve a babnak, az általunk ismert adzuki bab vörös színű, kis fehér csík van az oldalán. Csodás fehérje- és rostforrás, természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonságairól ismert.
Alapvetően édes ízű, mennyei édességek készíthetők belőle. Mint ez is vagy ez itt!
Design: FilepDekorArt
Adzuki babos gesztenyepüré
Hozzávalók:
1/2 csésze adzuki bab
1 kis darab kombu(tengeri fű, elhagyható)
150 g főtt gesztenye
1 csipet természetes só (pl. parajdi)
1 csipet vanília őrlemény
rizsszirup ízlés szerint
1 narancs frissen reszelt héja
Elkészítés:
Az adzuki babot nem kell beáztatnunk, csak alaposan megmosnunk, és annyi tiszta vízben, só nélkül(!) megfőznünk, hogy 1 ujjnyira ellepje a babot. Ha van tengeri füvünk, azt is tegyük bele.
Ha megfőtt a bab, hagyjuk kihűlni, majd egy 1/2 csésze főtt adzuki babot a főtt gesztenyével, a csipet sóval, a vaníliával, a rizssziruppal összeturmixoljuk. Ízlelgessük, hogy mit is hiányolunk még belőle: édesítőt, sót, bármit.
Ekkor belereszeljük a narancs frissen reszelt héját. Hűtőbe tehetjük, most gránátalmával és pisztáciával díszítettük.
Ne feledd el letölteni ingyenes e-bookodat a bejegyzés mellett! Szeretettel: Éva