Adzuki babos gesztenyepüré – igazi gesztenyéből, 3 összetevőből

Az adzuki bab a makrobiotika egyik kedvenc alapanyaga.

Az adzuki az ősi japán neve a babnak, az általunk ismert adzuki bab vörös színű, kis fehér csík van az oldalán. Csodás fehérje- és rostforrás, természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonságairól ismert.

Alapvetően édes ízű, mennyei édességek készíthetők belőle. Mint ez is vagy ez itt!

makrobiotikus adzuki babos gesztenyepüré

Design: FilepDekorArt

Adzuki babos gesztenyepüré

Hozzávalók:

1/2 csésze adzuki bab

1 kis darab kombu(tengeri fű, elhagyható)

150 g főtt gesztenye

1 csipet természetes só (pl. parajdi)

1 csipet vanília őrlemény

rizsszirup ízlés szerint

1 narancs frissen reszelt héja

Elkészítés:

Az adzuki babot nem kell beáztatnunk, csak alaposan megmosnunk, és annyi tiszta vízben, só nélkül(!) megfőznünk, hogy 1 ujjnyira ellepje a babot. Ha van tengeri füvünk, azt is tegyük  bele.

Ha megfőtt a bab, hagyjuk kihűlni, majd egy 1/2 csésze főtt adzuki babot a főtt gesztenyével, a csipet sóval, a vaníliával,  a rizssziruppal összeturmixoljuk. Ízlelgessük, hogy mit is hiányolunk még belőle: édesítőt, sót, bármit.

Ekkor belereszeljük a narancs  frissen reszelt héját. Hűtőbe tehetjük,  most gránátalmával és pisztáciával díszítettük.

makrobiotikus adzuki babos gesztenyepüré

Ne feledd el letölteni ingyenes e-bookodat a bejegyzés mellett! Szeretettel: Éva

Szólj hozzá!