Intimitásban az étellel – Mentorprogram

Kapcsolatunk az étellel nemcsak annyi, hogy jót és jól eszünk, vagy követünk egy diétát. Ahogy táplálkozunk, tükörként mutatja, hogyan gondoskodunk magunkról az életünkben, hogyan tápláljuk magunkat, milyen a kapcsolatunk önmagunkkal. Az igazi erő, visszaállítani ezt a feltétel nélküli kapcsolatot magunkkal, a testünkkel, megtanulni, hallgatni a valódi igényeinkre. Elengedni az összes kontrollt, ami a fejünkben van, …

Olvass tovább

Rizskoch recept – a tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes csemege

Rizskoch egészségesebb változatban. Végtelenül egyszerű, és garantáltan nem fog összeesni. Próbálhatod különböző formákban (kerek, szögletes, őzgerinc, szívecske alakú stb.) is sütni. Rizskoch recept Hozzávalók egy kisebb tepsihez: 1 csésze barna rizs 2 és fél – 3 csésze rizstej (hogy totyakos legyen) 1 csipet természetes só (pl. parajdi) 1 mokkáskanál vanília őrlemény 1 citrom frissen facsart …

Olvass tovább

Bulgur főzése és élettani hatásai

Búza – a növény A búza az egyik legrégebben ismert és termesztett gabonafélénk, régészeti adatok szerint 9-10 ezer évvel ezelőtt a Földközi-tenger partján már termesztették. A földön a legnagyobb mennyiségben termesztett gabonaféle a közönséges búza. Teljes búzaszemeket ma már egyáltalán nem fogyasztunk, leginkább feldolgozott gabonatermékek szerepelnek étrendünkben. A bulgur A bulgur tulajdonképpen tört búza, „török …

Olvass tovább

Bab főzése és élettani hatásai

A hüvelyesek A hüvelyesek változatos felhasználású növények. Közös jellemzőjük: egyévesek, lágyszárúak. Termésük változatos megjelenésű, alakú és nagyságú hüvely. Virágjuk különböző színű, jellegzetes pillangós (csónak, vitorla, evező), olykor illatos. Általában önmegtermékenyülők. Gyökerükön gümőcskékben élnek a levegő nitrogénjét megkötő baktériumok, gyökérzetük mélyre hatoló, s a meszet felhozza a talaj felsőbb rétegébe. A levelek rendszerint összetettek: szárnyaltak vagy …

Olvass tovább

Élesztő nélküli mini fánk recept

Ezek a kis mini fánkok hamar mindenki kedvencévé válnak, egykettőre el is fogynak, még ha nagyon sokat készítünk is belőlük.   Mini fánk Hozzávalók nagyon sok darabhoz (kb. egy 4 tagú családnak bőven): 50 dkg liszt (50% szitált tönkölyliszt, 50% durumliszt) 1 mk. vanília őrlemény 1 púpos mk. szódabikarbóna 1 csipet természetes só (pl. parajdi) …

Olvass tovább

Ahol minden mentes és élettel teli…

A vegán világnap (november 1.) alkalmából (:))Petrával kipróbáltuk, hogyan is készülhet el kb. 3 óra alatt ennyi finomság ennyi szeretettel tej-, tojás-, cukor- és gluténmentesen. Tesztelőink a 2 évestől a 60 évesig mind azt mondták: minden finom!! Pedig csak természetes, adalékmentes alapanyagokból készítettük. Talán pont azért!!:) Ha kedvet kaptál, várunk az alábbi karácsonyra készülődős kurzusainkon: …

Olvass tovább