Cukormentes házi bodzaszörp receptje

cukormentes bodzaszörp

Ilyenkor júniusban elárasztja az országot a bodza. Úton-útfélen mindenhol bodzabokrok, csodálatos! Az illat, az íze, mindene. A tudomány szerint jelentékeny kártevője és betegsége sincs, ezért nem kell permetezni. Nyilván, a Földanya csak olyat ad nekünk, ami jó!!! Azért mégse az útszélit keressük, menjünk csak beljebb az érintetlen természetbe! Cukormentes házi bodzaszörp Hozzávalók: 10 l tiszta …

Olvass tovább

Nyers epres torta recept

makrobiotikus_nyers_epres_torta

Ez a nyers epres torta Anyák napjára készült, mert hogyan is vigyázhatnék jobban az anyukámra, minthogy természetesen egészséges édességeket készítek neki?! Ami tápláló, finom, szezonális, krémes és….. No, de lássuk is, hogyan készül! Nyers epres torta (16 cm-es tortaformához) Hozzávalók az alaphoz: 1/2 csésze dió 1/2 csésze magozott datolya (ha túl kemény, beáztathatod) 2 tk. kókuszolaj …

Olvass tovább

Újhagymás-pitypangos, shiitake gombás quiche

Makrobiotikus shiitake gombás quiche recept

A quiche a franciák kedvenc sós pitéje igazán finom és ínycsiklandó. De nagyon nehezen emészthető. A tejszín-tej-sajt kombó, amiből a töltelék áll, már önmagában is nehéz, a hozzáadott husival, zöldségekkel végképp hasfájás a vége. Ebben a vegán változatban, azt hiszem, sikerült egy könnyen emészthető változatot kreálni, ami gyakorlatilag évszaktól függően, sokféle kombinációban készíthető. És a …

Olvass tovább

Adzuki bab trüffel – a vese-és inzulinbarát édesség

adzuki bab trüffel

Az adzuki bab a makrobiotika egyik klasszikus alapanyaga. Édes babféle, így tökéletes desszertek készítéséhez. Nem nagyon találsz ennél egészségesebb és természetesebb alternatívát veséd erősítésére, táplálására. És ilyen finomat??!!!!! Ezenkívül az adzuki bab kitűnő fehérje- és rostforrás, vas- és kalciumforrás, inzulinszabályozó, vérnyomáscsökkentő hatású, a japán nők még arcápoló pakolást is készítenek belőle. Inspiráció: Nicky Clinch. Adzuki …

Olvass tovább

Zöldségtempúra készítése – palacsintatésztába mártott és sült zöldségek

makrobiotikus zöldségtempúra

A tempúra azt jelenti, palacsinta tésztába mártott és olajban kisütött étel. A japánok népszerű finomságát szójaszósszal, retekkel, tormával,gyömbérrel fogyasztják. Ez egy alaprecept, amit évszaknak és annak megfelelően variálhatsz, hogy éppen milyen zöldség van a kamrádban. Többek szerint mustáros szósszal a legfinomabb. Zöldségtempúra Hozzávalók: 1 szál sárgarépa reszelve 1 jégcsapretek reszelve 1 fej vöröshagyma vagy lila …

Olvass tovább

A tökéletes foszlós fonott kalács receptje – egyszerűbb, mint gondolnád!

makrobiotikus foszlós kalács

Ha húsvétkor már nem is viszed a kosaradat megszentelni a templomba, a belevaló finom foszlós kalácsot azért bátran megsütheted a családod nagy örömére. Egyszerűbb, mint gondolnád! Mi így készítjük tej-, tojás- és cukormentesen. És hogy milyen csodálatos vagy, hogy már megint gondoltál cukorbeteg vagy ételallergiás családtagjaidra, vendégeidre!!! Ugye-ugye?! Hozzávalók: 50 dkg fehér tönkölyliszt (vagy 50% …

Olvass tovább