Adzuki bab főzése és élettani hatásai

adzuki bab

Adzuki bab – a növény A szójabab után a japánok második legkedveltebb a babfélesége az adzuki bab. Fogyasztása nem új keletű, hiszen már i.e. 1000 évvel is ismerték Kelet-Ázsiában. Az adzuki bab legáltalánosabb színe a vörös, de létezik fehér, fekete és szürke színben is.   Az adzuki bab élettani hatásai • gazdag proteinekben, B1- és …

Olvass tovább

Adzuki bab trüffel – a vese-és inzulinbarát édesség

adzuki bab trüffel

Az adzuki bab a makrobiotika egyik klasszikus alapanyaga. Édes babféle, így tökéletes desszertek készítéséhez. Nem nagyon találsz ennél egészségesebb és természetesebb alternatívát veséd erősítésére, táplálására. És ilyen finomat??!!!!! Ezenkívül az adzuki bab kitűnő fehérje- és rostforrás, vas- és kalciumforrás, inzulinszabályozó, vérnyomáscsökkentő hatású, a japán nők még arcápoló pakolást is készítenek belőle. Inspiráció: Nicky Clinch. Adzuki …

Olvass tovább