Újhagymás-pitypangos, shiitake gombás quiche

Makrobiotikus shiitake gombás quiche recept

A quiche a franciák kedvenc sós pitéje igazán finom és ínycsiklandó. De nagyon nehezen emészthető. A tejszín-tej-sajt kombó, amiből a töltelék áll, már önmagában is nehéz, a hozzáadott husival, zöldségekkel végképp hasfájás a vége. Ebben a vegán változatban, azt hiszem, sikerült egy könnyen emészthető változatot kreálni, ami gyakorlatilag évszaktól függően, sokféle kombinációban készíthető. És a …

Olvass tovább

Adzuki bab trüffel – a vese-és inzulinbarát édesség

adzuki bab trüffel

Az adzuki bab a makrobiotika egyik klasszikus alapanyaga. Édes babféle, így tökéletes desszertek készítéséhez. Nem nagyon találsz ennél egészségesebb és természetesebb alternatívát veséd erősítésére, táplálására. És ilyen finomat??!!!!! Ezenkívül az adzuki bab kitűnő fehérje- és rostforrás, vas- és kalciumforrás, inzulinszabályozó, vérnyomáscsökkentő hatású, a japán nők még arcápoló pakolást is készítenek belőle. Inspiráció: Nicky Clinch. Adzuki …

Olvass tovább

A tökéletes foszlós fonott kalács receptje – egyszerűbb, mint gondolnád!

makrobiotikus foszlós kalács

Ha húsvétkor már nem is viszed a kosaradat megszentelni a templomba, a belevaló finom foszlós kalácsot azért bátran megsütheted a családod nagy örömére. Egyszerűbb, mint gondolnád! Mi így készítjük tej-, tojás- és cukormentesen. És hogy milyen csodálatos vagy, hogy már megint gondoltál cukorbeteg vagy ételallergiás családtagjaidra, vendégeidre!!! Ugye-ugye?! Hozzávalók: 50 dkg fehér tönkölyliszt (vagy 50% …

Olvass tovább

Zsírégető édes tofukrémes süti – kelesztés nélkül, természetesen édesítve

makrobiotikus tofukrémes tekercs

A tofu a makrobiotika egyik tipikus, sokak által gyanúsított alapanyaga. Legfontosabb tudnivalók róla: szójababból és nigariból (alvasztó) vagy citromléből készül. Kiváló fehérjeforrás, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és rendkívül sokoldalúan használható a konyhában. Édesen és sósan is készíthetjük, süthetjük, főzhetjük, megcsinálhatjuk krémnek és  pástétomokhoz is keverhetjük. Hetente 2x, 3x is nyugodtan fogyaszthatunk tofut, biztos, hogy …

Olvass tovább

Csicsókapaprikás – cukorbetegeknek (is) kötelező

makrobiotikus csicsókapaprikás

A csicsóka mára már egyre népszerűbb termék a piacokon és a kertekben is. Bármilyen mendemonda ellenére abszolút kezelhető a kertben, nem fogja kitúrni onnan más kedvenc növényeidet. És hogy mennyi gumó van egyetlen bokor alatt??!! Nyilván nem véletlen az esküvői jó kívánság: „Szaporodjatok, mint a csicsóka!”.:) Kiváló fehérje- és rostforrás, és csodás inulinjáért is imádjuk, mely …

Olvass tovább

Diós kosárka recept: 6 hozzávalóból 30 perc alatt

makrobiotikus diós kosárka recept

Ennek a sütinek a receptjét Mixtay Zsuzsától kölcsönöztem, hozzáadtam még 1 hozzávalót, így kaptam gyerekkorom egyik nagy kedvencét. Annyira egyszerű, és annyira finom, hogy csak na! Nincs benne sütőpor, nincs benne tojás, margarin, mégis omlós, puha. Mindenképpen próbáld ki! Diós kosárka Hozzávalók: 3 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt (vagy 2 csésze teljes őrlésű tönköly- és 1 …

Olvass tovább