Rizskoch recept – a tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes csemege

Rizskoch egészségesebb változatban. Végtelenül egyszerű, és garantáltan nem fog összeesni. Próbálhatod különböző formákban (kerek, szögletes, őzgerinc, szívecske alakú stb.) is sütni. Rizskoch recept Hozzávalók egy kisebb tepsihez: 1 csésze barna rizs 2 és fél – 3 csésze rizstej (hogy totyakos legyen) 1 csipet természetes só (pl. parajdi) 1 mokkáskanál vanília őrlemény 1 citrom frissen facsart …

Olvass tovább

Élesztő nélküli mini fánk recept

Ezek a kis mini fánkok hamar mindenki kedvencévé válnak, egykettőre el is fogynak, még ha nagyon sokat készítünk is belőlük.   Mini fánk Hozzávalók nagyon sok darabhoz (kb. egy 4 tagú családnak bőven): 50 dkg liszt (50% szitált tönkölyliszt, 50% durumliszt) 1 mk. vanília őrlemény 1 púpos mk. szódabikarbóna 1 csipet természetes só (pl. parajdi) …

Olvass tovább

Töltött sült alma – így lesz igazi fehérjebomba

makrobiotikus töltött sült alma

Ilyenkor tél végére almáink veszítenek lédússágukból, feszességükből. Természetesen így is szuper táplálékok, és szerencsére számtalan módja van a „feldolgozásuknak”, ha már kicsit uncsinak találnánk fogyasztásukat. Ez a töltött sült alma egyszerűen mennyei, és a töltelékének köszönhetően igazi fehérjebomba is. Nézd csak! Design: FilepDekorArt Töltött sült alma Hozzávalók 12 db almához: 12 db közepes alma 2 …

Olvass tovább

Adzuki babos gesztenyepüré – igazi gesztenyéből, 3 összetevőből

makrobiotikus adzuki babos gesztenyepüré

Az adzuki bab a makrobiotika egyik kedvenc alapanyaga. Az adzuki az ősi japán neve a babnak, az általunk ismert adzuki bab vörös színű, kis fehér csík van az oldalán. Csodás fehérje- és rostforrás, természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonságairól ismert. Alapvetően édes ízű, mennyei édességek készíthetők belőle. Mint ez is vagy ez itt! Design: FilepDekorArt Adzuki …

Olvass tovább

Házi mogyorókrém recept 4 összetevőből – semmi köze nincs a Nutellához

házi mogyorókrém

„A mogyoró betakarítása két időszakban lehetséges. A friss fogyasztásra szánt magvakat augusztusban szedik,  amikor a mag már teljesen kifejlődött és a kupacs kezd elfonnyadni. A tárolásra szántat szeptember-októberben szedik, amikor a már kiszárad és könnyen lehullik. A földre vert gyümölcsöt összegyűjtik, és kiterítve teljesen kiszárítják.” (Forrás: balintgazda.hu) Úgyhogy mogyorószezon van, készülhet a házi mogyorókrém, aminek, …

Olvass tovább

Gyümölcsös kuszkusz recept – könnyű, nyári desszert

makrobiotikus gyümölcsös kuszkusz

A kuszkusz a makrobiotikában alkalmanként használt feldolgozott gabonatermék. A meleg, nyári időszakban igazán hálás készíteni, főzni ugyanis nem szükséges, csak a folyadékot forraljuk hozzá. Nemcsak köretként isteni, hanem mennyei édességeket is készíthetünk belőle kb. 15 perc alatt. Például, ezt! Gyümölcsös kuszkusz Hozzávalók: 4 csésze 100%-os bio almalé 1 csésze kuszkusz (1 csésze köles, ha gluténmenteset …

Olvass tovább