Ahol minden mentes és élettel teli…

A vegán világnap (november 1.) alkalmából (:))Petrával kipróbáltuk, hogyan is készülhet el kb. 3 óra alatt ennyi finomság ennyi szeretettel tej-, tojás-, cukor- és gluténmentesen. Tesztelőink a 2 évestől a 60 évesig mind azt mondták: minden finom!! Pedig csak természetes, adalékmentes alapanyagokból készítettük. Talán pont azért!!:) Ha kedvet kaptál, várunk az alábbi karácsonyra készülődős kurzusainkon: …

Olvass tovább

Mi más mint a makrobiotika?

mi más mint a makrobiotika

Augusztus első hétvégéjén egy életmód és fitnesz táborban jártam. 35 csillogó női szempár fogadott, akik 4 csodálatos napot töltöttek azzal, hogy testileg-lelkileg feltöltődjenek egy kicsit. Volt step aerobik, dance aerobik, power walking, jogging, fitball, aqua aerobik, alakformáló óra és pilates, ezenkívül hahota jóga, masszázs. Egy összeszokott kis aerobikos társaság vett részt a táborban, így a táborozók bioloógiai életkora …

Olvass tovább

Összefoglaló a júliusi anya-gyerek makrobiotikus főzőkurzusról

Makrobiotikus főzőkurzus gyerekekkel 16

Gyerekekkel lenni mindig csodálatos! Én nem győzök betelni az életkedvükkel, az életenergiájukkal, a boldogságukkal. Van mit tanulni tőlük!! Szombat délelőtt is így volt, csillogó gyerekszemek érkeztek anyukájukkal, hogy természetes ételkészítést „tanuljanak”. Igazából nem is tanultunk, hanem hámoztunk, vágtunk, gyúrtunk, kevertünk, terítettünk, ettünk és közben jól éreztük magunkat. Van, aki azért hozta el a gyerekét, mert …

Olvass tovább

Összefoglaló a júniusi makrobiotikus főzőkurzusról

Makrobiotikus főzőkurzus 12

Nagyon kedves emberek gyűltek össze a szombati főzőkurzusunkon. „Megtömtük” a pocakunkat egészséges reggelivel. Megbeszéltük, miért kell és mit érdemes reggelizni. Volt édesség, sósság is, hogy mindenki kedvére válogathasson. Konkrétan volt szezámmagos barna rizs, vöröslencse pástétom puffasztott rizskorongokkal és kölespuding csokiöntettel. Rövid bemutatkozás után máris hozzáfogtunk a menü elkészítéséhez. Mindenki szorgoskodott, hámozott, pucolt, vágott, az én dolgom …

Olvass tovább

Te jin vagy vagy jang?

Természetes só - sófogyasztásról

„Úgy szeretem édesapámat, mint az emberek a sót.” – mondja a legkisebb lány az öreg királynak. Ki is akad a király rendesen, pedig igaz, só nélkül, nincs élet. Igazából szinte minden elnevezés a nátrium-kloridot, hétköznapi nevén a konyhasót jelenti. És gyakorlatilag minden só tengeri só, hiszen egykor mindent az őstenger borított, majd a víz elpárolgása …

Olvass tovább