Rizskoch recept – a tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes csemege

Rizskoch egészségesebb változatban. Végtelenül egyszerű, és garantáltan nem fog összeesni. Próbálhatod különböző formákban (kerek, szögletes, őzgerinc, szívecske alakú stb.) is sütni. Rizskoch recept Hozzávalók egy kisebb tepsihez: 1 csésze barna rizs 2 és fél – 3 csésze rizstej (hogy totyakos legyen) 1 csipet természetes só (pl. parajdi) 1 mokkáskanál vanília őrlemény 1 citrom frissen facsart …

Olvass tovább

Bab főzése és élettani hatásai

A hüvelyesek A hüvelyesek változatos felhasználású növények. Közös jellemzőjük: egyévesek, lágyszárúak. Termésük változatos megjelenésű, alakú és nagyságú hüvely. Virágjuk különböző színű, jellegzetes pillangós (csónak, vitorla, evező), olykor illatos. Általában önmegtermékenyülők. Gyökerükön gümőcskékben élnek a levegő nitrogénjét megkötő baktériumok, gyökérzetük mélyre hatoló, s a meszet felhozza a talaj felsőbb rétegébe. A levelek rendszerint összetettek: szárnyaltak vagy …

Olvass tovább

Ahol minden mentes és élettel teli…

A vegán világnap (november 1.) alkalmából (:))Petrával kipróbáltuk, hogyan is készülhet el kb. 3 óra alatt ennyi finomság ennyi szeretettel tej-, tojás-, cukor- és gluténmentesen. Tesztelőink a 2 évestől a 60 évesig mind azt mondták: minden finom!! Pedig csak természetes, adalékmentes alapanyagokból készítettük. Talán pont azért!!:) Ha kedvet kaptál, várunk az alábbi karácsonyra készülődős kurzusainkon: …

Olvass tovább

Kelbimbós hajdina leves – a tél végi vitaminbomba

makrovegán kelbimbós hajdina leves

A tél végi és tavasz eleji étrend gyakorlatilag még nem igazán különbözik egymástól. Tápláló még mindig a fűtő hatású gabona (pl. hajdina, köles, kerek szemű barna rizs, zab), a bab- és lencsefélék, a fokhagyma, hagyma, sárgarépa, petrezselyem, káposzta, kelbimbó, cékla, édes burgonya stb., minden, ami még megmaradt őszről. Bár az alapanyagok adottak, egy kis kreativitással …

Olvass tovább

Adzuki bab főzése és élettani hatásai

adzuki bab

Adzuki bab – a növény A szójabab után a japánok második legkedveltebb a babfélesége az adzuki bab. Fogyasztása nem új keletű, hiszen már i.e. 1000 évvel is ismerték Kelet-Ázsiában. Az adzuki bab legáltalánosabb színe a vörös, de létezik fehér, fekete és szürke színben is.   Az adzuki bab élettani hatásai • gazdag proteinekben, B1- és …

Olvass tovább

Töltött sült alma – így lesz igazi fehérjebomba

makrobiotikus töltött sült alma

Ilyenkor tél végére almáink veszítenek lédússágukból, feszességükből. Természetesen így is szuper táplálékok, és szerencsére számtalan módja van a „feldolgozásuknak”, ha már kicsit uncsinak találnánk fogyasztásukat. Ez a töltött sült alma egyszerűen mennyei, és a töltelékének köszönhetően igazi fehérjebomba is. Nézd csak! Design: FilepDekorArt Töltött sült alma Hozzávalók 12 db almához: 12 db közepes alma 2 …

Olvass tovább