4+1 makrobiotikus barna rizs recept

barna rizs recept, makrobiotika

A barna rizs a makrobiotikában alaptáplálék. Biológiai értéke az állati eredetű fehérjékkel vetekszik.  Főzéséről és élettani hatásairól itt olvashatsz. 4+1 makrobiotikus recept az egészségedért. Mindenképpen próbáld ki! Sült barna rizsgolyó Zöldséges rizslabdák Rakott savanyú káposztás barna rizs tofu tejföllel Hozzávalók: 2 csésze főtt barna rizs (barna rizs főzése itt) 2 csésze szálas savanyú káposzta apróbbra …

Olvass tovább

Barna rizs főzése és élettani hatása

barna rizs főzése

A rizs a világ egyik legjelentősebb gabonanövénye, hiszen a Föld lakosságának több mint 60% -a alapvető élelmiszerként fogyasztja. Esszenciális aminosav-összetétele miatt biológiai értéke az állati fehérjékhez hasonlítható.  A rizs, mely tartalmazza a maghéjat és a csírát, vagyis a barna rizs élettani hatásait tekintve teljes értékű, egészséges táplálék. Magyarországon rizstermesztéssel Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében foglalkoznak. Hazánkban az …

Olvass tovább

Hajdina főzése és élettani hatásai

Hajdina főzése, élettani hatásai

Na, ez volt az a gabona, ami kb. 3 évembe került, mire elfogadtam. Köretként nem csúszott. Desszertként oké volt, sehogy máshogy. Ma már a hajdinából levest főzünk, keverjük a többi gabonával, palacsintát sütünk belőle stb. És imádom! Hajdina – a növény A keserűfűfélék családjába tartozik, szemei piramis alakúak, világos és sötétebb barnák. Álgabona, mert lisztes …

Olvass tovább

Kukorica krémleves

kukorica_krémleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma kockára vágva 1 közepes sárgarépa kockára vágva 1 mk. hidegen sajtolt olaj (napraforgó, kukorica, olíva) természetes só 1 l tiszta víz 6 evőkanál kukoricadara 2 cső (nem főtt) kukoricáról levágott szemek Elkészítés: A mokkáskanál olajon csipet sóval pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a sárgarépát, és tovább pirítjuk együtt még néhány percig. …

Olvass tovább

Karfiol krémleves

karfiol_krémleves

Hozzávalók: 1 kis karfiol rózsáira szedve 1 fej vöröshagyma kockára vágva 1 szál petrezselyem félholdra vágva 1 mokkáskanál hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy olíva olaj természetes só kb. 4 csésze tisztított víz Elkészítés: A hevített olajon 1 csipet sóval dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a petrzselymet és a karfiol szárrészét, és tovább pirítjuk még 4-5 percig. …

Olvass tovább

Sült rizsgolyó

sült_rizsgolyó

Hozzávalók: Tisztítja és nyugtatja az emésztőrendszert, bőrproblémákra, hajhullás esetén. 1 csésze barna rizs 2 csésze tisztított víz természetes só hidegen sajtolt napraforgó olaj Elkészítés: A barna rizst beáztatjuk, majd kétszeres vízben egy csipet sóval puhára főzzük. Ha kihűlt, ízesíthetjük még sóval és kedvenc fűszernövényeinkkel, majd  összegyúrjuk, mint egy tésztát.  Gombócoljuk, és kb. 5 cm mély olajban …

Olvass tovább