Sárgadinnye krémleves

gyümölcsleves nyers/főzött

Hozzávalók: 1 db sárgadinnye 1 rizstejszín 1 csipet természetes só tisztított víz rizsszirup, ha szükséges Elkészítés: A sárgadinnye magját kikaparjuk, a húsát felkockázzuk, és a rizstejszínnel összeturmixoljuk. Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatjuk. Friss mentalevéllel tálaljuk. Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? Válassz előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagjainkból (akár több mint 60 …

Olvass tovább

Házi kovászos uborka recept – tartósítószer nélkül (tisztán), természetesen

Házi kovászos uborka Hozzávalók: uborka, kapor, tisztított víz, teljes őrlésű vagy gluténmentes szikkadt kenyérszelet, tengeri vagy más természetes só (pl. parajdi) Elkészítés: Kb. 2 kiló uborkát (rakni való vagy kovászolni való felirattal árulják a piacon) alaposan megmosunk, kefével megsikálunk. Hosszában 4 cikkre vágjuk úgy, hogy a cikkek ne essenek szét. Egy alaposan kimosott 5 literes …

Olvass tovább

Köleskoch recept – a tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes csemege

köleskoch

Hozzávalók egy kisebb tepsihez: 1 csésze köles 3 csésze rizstej (vagy bármilyen növényi tej) csipet természetes só (pl. parajdi) 1 mokkáskanál vanília őrlemény 1 citrom frissen facsart leve és reszelt héja rizsszirup ízlés szerint aszalványok ízlés szerint (pl. mazsola, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt vörös áfonya) Elkészítés: A kölest alaposan megmossuk, a rizstejben a vanília …

Olvass tovább