Adzuki babos gesztenyepüré – igazi gesztenyéből, 3 összetevőből

makrobiotikus adzuki babos gesztenyepüré

Az adzuki bab a makrobiotika egyik kedvenc alapanyaga. Az adzuki az ősi japán neve a babnak, az általunk ismert adzuki bab vörös színű, kis fehér csík van az oldalán. Csodás fehérje- és rostforrás, természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonságairól ismert. Alapvetően édes ízű, mennyei édességek készíthetők belőle. Mint ez is vagy ez itt! Design: FilepDekorArt Adzuki …

Olvass tovább

Zsályás töltött sütőtök – melyben a fiatalság bölcsességgel párosul

makrobiotikus töltött sütőtök

Imádom a sütőtököt. Hogy mennyi jóság fér el ebben a csodás színű ételben, szinte felfoghatatlan. A sütőtök bőrszépítő, karcsúsító hatását most a zsálya gyógyhatásaival ötvöztük, így többek között a bölcsesség és a kifinomult gondolkodás, a hosszú élet esszenciáira lelhetünk benne. Nem rossz, ugye?! Az vagy, amit megeszel?! Okés, jöhet!!! Zsályás töltött sütőtök Hozzávalók 2 főre: 1 …

Olvass tovább

A legfinomabb sült tök receptje

sült sütőtök

A cím akár megtévesztő is lehet, mivel tulajdonképpen az a recept, hogy nincs recept.:) A sütőtök (is) a természet ajándéka úgy, ahogy van. A legfinomabb sült tök sütésének titka a legfinomabb sütőtök kiválasztása. Vagyis… Hozzávalók: 1 db nagydobosi sütőtök darabokra vágva Elkészítés: A darabokra vágott tököt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 170 fokon vagy 6-os fokozaton …

Olvass tovább

Házi mogyorókrém recept 4 összetevőből – semmi köze nincs a Nutellához

házi mogyorókrém

„A mogyoró betakarítása két időszakban lehetséges. A friss fogyasztásra szánt magvakat augusztusban szedik,  amikor a mag már teljesen kifejlődött és a kupacs kezd elfonnyadni. A tárolásra szántat szeptember-októberben szedik, amikor a már kiszárad és könnyen lehullik. A földre vert gyümölcsöt összegyűjtik, és kiterítve teljesen kiszárítják.” (Forrás: balintgazda.hu) Úgyhogy mogyorószezon van, készülhet a házi mogyorókrém, aminek, …

Olvass tovább

Frankfurti leves recept – habarás, rántás és virsli nélkül

makrobiotikus frankfurti leves

Egy klasszikus téli leves, a klasszikus makrobiotikus sűrítési móddal és csodás fűszernövényekkel. Frankfurti leves (vegán) Hozzávalók: fél kelkáposzta csíkokra vágva 1 fej vöröshagyma kockára vágva 3-4 gerezd fokhagyma csíkokra vágva 4-5 csésze tisztított víz ½ füstölt tofu kockára vágva 1 mk. pirospaprika 1 mk. őrölt kömény 1 mk. majoranna 1 mk. hidegen sajtolt napraforgó olaj …

Olvass tovább

Majorannás rakott barna rizs – a házasságszépítő…

A majorannát az ókorban a boldogság szimbólumaként tartották számon. A hagyomány szerint gyógyítja a szomorúságot és a lelki fájdalmat, megóv a gonosztól, és megkönnyebbülést hoz a nehéz szívnek. Olajának üzenete: ,,Lépj ki a sötétségből a világosságba!” Régi népi szokás szerint, azok a lányok, akik szép házasságot szerettek volna, a kelengyéjük közé majoranna levelet tettek. Hát …

Olvass tovább