Shiitake gombás sütőtök diós kölessel

makrobiotikus shiitake gombás sütőtök diós kölessel

Ennyi melegség egy ételben….Egy csoda! A sütőtök áldásos hatásairól már írtam neked, a kölesről itt olvashatsz bővebben. A dió értékes zsírsavai, ásványi anyagai, vitaminjai természetesen támogatják az életerődet (remélem, mindennap eszel!!), a shiitake gomba a daganatos sejtek jó barátja. Mindez egyetlen fogásban? Hm! Próbáld ki! Shiitake gombás sütőtök diós kölessel Hozzávalók 4 főre: 3 shiitake …

Olvass tovább

Köles főzése és élettani hatásai

köles

Amikor először került a konyhánkba a köles, anyósom csak annyit jegyzett meg: „Hát ezt meg nem a tyúknak szokták adni?” És tényleg igaza volt. A köles állati „takarmányként” ismert, míg emberi fogyasztásra alkalmas ételként nem. Szerencsére azóta már egyre többen fedezik föl nagyszerűségét, a táplálkozásban betöltött méltó helyétől azonban még nagyon messze van. Számomra ennek …

Olvass tovább

Köleskoch recept – a tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes csemege

köleskoch

Hozzávalók egy kisebb tepsihez: 1 csésze köles 3 csésze rizstej (vagy bármilyen növényi tej) csipet természetes só (pl. parajdi) 1 mokkáskanál vanília őrlemény 1 citrom frissen facsart leve és reszelt héja rizsszirup ízlés szerint aszalványok ízlés szerint (pl. mazsola, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt vörös áfonya) Elkészítés: A kölest alaposan megmossuk, a rizstejben a vanília …

Olvass tovább