4+1 tévhit a böjttel kapcsolatban

makrovegán nyárstempúra és rizottó

4+1 tévhit a böjttel kapcsolatban, hátha Te is kipróbálnád, csak néhány kifogás miatt még ellenálltál. 1. tévhit: A böjt fogyókúrás csodamódszer Régen a böjtben nem fogyasztottak sem húst, sem tejet és tejterméket, illetve tojást sem. Ha ezeket az alapanyagokat kihagyod az étrendedből, és a maradékot fogyasztod, vagyis tésztát, kenyeret, péksüteményeket, zöldségeket, gyümölcsöket, nem valószínű, hogy …

Olvass tovább

Diagnózis: rosszindulatú vastagbéldaganat és lisztérzékenység

daganatos makrobiotikus étrend

Csilla már hallott a makrobiotikáról, amikor kiderült, hogy rosszindulatú vastagbéldaganata van és lisztérzékenység okozza az egyre súlyosbodó tüneteit. Már az is csoda, hogy pár hónappal a műtét után kicsattanó egészségben, életvidáman diskurálunk Eger egyik vegán bisztrójában, hát még Csilla kijelentése: „Mintha beteg sem lettem volna…” A történet részleteit itt olvashatjátok. Hallottam a makrobiotikáról „Már hallottam …

Olvass tovább

2016 – a Hüvelyesek Nemzetközi Éve

hüvelyesek, makrobiotika, makrobiotikus étrend

Tápláló magok a fenntartható jövőért – ezzel a jelmondattal választotta az ENSZ közgyűlése 2016-ot a Hüvelyesek Nemzetközi Évének. „A nitrogénmegkötő hüvelyesek egyrészt növelik a talaj termékenységét, másrészt jelentős mértékben hozzájárulhatnak az éhezés és az alultápláltság csökkentéséhez, növelik az élelmiszer-biztonságot, és kevésbé terhelik meg a környezetet és az emberi egészséget, mint az állati eredetű élelem. A …

Olvass tovább

4+1 makrobiotikus barna rizs recept

barna rizs recept, makrobiotika

A barna rizs a makrobiotikában alaptáplálék. Biológiai értéke az állati eredetű fehérjékkel vetekszik.  Főzéséről és élettani hatásairól itt olvashatsz. 4+1 makrobiotikus recept az egészségedért. Mindenképpen próbáld ki! Sült barna rizsgolyó Zöldséges rizslabdák Rakott savanyú káposztás barna rizs tofu tejföllel Hozzávalók: 2 csésze főtt barna rizs (barna rizs főzése itt) 2 csésze szálas savanyú káposzta apróbbra …

Olvass tovább

Barna rizs főzése és élettani hatása

barna rizs főzése

A rizs a világ egyik legjelentősebb gabonanövénye, hiszen a Föld lakosságának több mint 60% -a alapvető élelmiszerként fogyasztja. Esszenciális aminosav-összetétele miatt biológiai értéke az állati fehérjékhez hasonlítható.  A rizs, mely tartalmazza a maghéjat és a csírát, vagyis a barna rizs élettani hatásait tekintve teljes értékű, egészséges táplálék. Magyarországon rizstermesztéssel Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében foglalkoznak. Hazánkban az …

Olvass tovább

Hajdina főzése és élettani hatásai

Hajdina főzése, élettani hatásai

Na, ez volt az a gabona, ami kb. 3 évembe került, mire elfogadtam. Köretként nem csúszott. Desszertként oké volt, sehogy máshogy. Ma már a hajdinából levest főzünk, keverjük a többi gabonával, palacsintát sütünk belőle stb. És imádom! Hajdina – a növény A keserűfűfélék családjába tartozik, szemei piramis alakúak, világos és sötétebb barnák. Álgabona, mert lisztes …

Olvass tovább