Összefoglaló a júniusi makrobiotikus főzőkurzusról

Makrobiotikus főzőkurzus 12

Nagyon kedves emberek gyűltek össze a szombati főzőkurzusunkon. „Megtömtük” a pocakunkat egészséges reggelivel. Megbeszéltük, miért kell és mit érdemes reggelizni. Volt édesség, sósság is, hogy mindenki kedvére válogathasson. Konkrétan volt szezámmagos barna rizs, vöröslencse pástétom puffasztott rizskorongokkal és kölespuding csokiöntettel. Rövid bemutatkozás után máris hozzáfogtunk a menü elkészítéséhez. Mindenki szorgoskodott, hámozott, pucolt, vágott, az én dolgom …

Olvass tovább

Megdöbbentő eredmények – érint téged is?

Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálatot készített az OÉTI (Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet) 2014-ben. Az ország 122 településén több mint háromezer felnőttet kerestek meg, és kérdezték ki táplálkozási szokásairól. Az eredmény döbbenetes és nagyon szomorú. A felnőtt magyar lakosság 65%-a túlsúlyos vagy elhízott. (Részletes elemzés később.) Miről is szól a makrobiotika? Mérték és egyensúly. …

Olvass tovább