Szemtápláló, bőrfiatalító fűszeres sütőtök krémleves

makrobiotikus sütőtök krémleves

A sütőtök az egyik legcsodálatosabb, legfinomabb, legtáplálóbb őszi-téli zöldség. Sütve, főzve, nyersen is tökéletes, levest, köretet, feltétet és mennyei desszerteket is készíthetsz belőle. Ha csak egyet is szimpatikusnak gondolsz az élettani hatásai közül, és miután a tested is megkérdezvén, ő is hozzájárulásnak érzi, akár mindennap fogyaszthatod ezt az istenien édes csemegét. A sütőtök élettani hatásai: …

Olvass tovább

Rákmegelőző probiotikum a tányérodban

makrobiotikus miszó leves

Hasznos bélbaktériumokra mindannyiunknak szüksége van (sőt mindannyiunknak van is), ezért sokan szednek probiotikumokat számaik szaporítására. Ezen a blogon csak természetes megoldásokat ajánlok neked, így most megmutatom, milyen ragyogó lehetőséged van természetes probiotikumhoz jutni. És biztos meglepődsz majd, ha azt mondom, csak meg kell enned. A makrobiotika egyik emblematikus étele a miszó leves. Kétféle embert ismerek: …

Olvass tovább

Így tápláld a daganatos sejteket, hogy éhen maradjanak!

makrobiotikus sült céklás csicseriborsós saláta

Szinte minden családban van legalább egy olyan családtag, aki „áldozatul” esett már a „rettegett kórnak”. Misztikus és megfoghatatlan, hogyan is alakul ki , és még bizonytalanabb, mit is kell vele kezdeni: harcolni ellene, küzdeni vele, esetleg megbékélni, elfogadni. A makrobiotika szerint a rákot nem valami idegen tényező okozza, amely felett nincs hatalmunk. Sokkal inkább mindennapi …

Olvass tovább

Méregteleníts ősszel ősi, kínai módszer szerint!

szőlő

A hideg őszi-téli időszak is lehet betegségmentes, ha felkészíted a szervezeted. Méregteleníts ősszel ősi, kínai módszer szerint! Lássuk, mit is kell ehhez (t)ennünk! A természetes táplálkozás rendje A természetes táplálkozás rendjében a szeptember-október eleje még a méregtelenítés időszaka, figyeljünk rá, hogy még mindig domináljanak étkezéseinkben a friss gyümölcsök (szőlő, körte, alma), zöldségek (cukkini, patiszon, uborka, …

Olvass tovább

Levendulás-datolyás nyers csokoládé

levendulás nyers csokoládé

A levendulás-datolyás nyers csokoládé az első csokoládékészítő kísérletem volt. Annyira egyszerű, és annyira isteni! Biztos, hogy százféle kombinációban ki fogom még próbálni. És a gyerekek is imádták. Apró jó tanács: ha legalább 4-en vagytok a családban, akkor alapból duplázd az adagokat! Levendulás-datolyás nyers csokoládé Hozzávalók: 100 g kakaóvaj 3 ek. nyers kakaópor vagy holland kakaópor …

Olvass tovább

Rántott polenta sült zöldségekkel

sült zöldség

A rántott polenta sült zöldségekkel a klasszikus sült krumpli rántott hússal alternatívája nálam. Bárhol, bármikor jöhet. Komolyan mondom, a rántott polentát pedig rántott sajtként is „eladhatod” a családnak. Teljesen hasonlatosak ízre, állagra is. Rántott polenta Hozzávalók (4 fő részére): 1 csésze kukoricadara + 1/2 csésze kukoricadara a „panírozáshoz” 3 csésze tisztított víz 1 ek. természetes …

Olvass tovább