Így tápláld a daganatos sejteket, hogy éhen maradjanak!

makrobiotikus sült céklás csicseriborsós saláta

Szinte minden családban van legalább egy olyan családtag, aki „áldozatul” esett már a „rettegett kórnak”. Misztikus és megfoghatatlan, hogyan is alakul ki , és még bizonytalanabb, mit is kell vele kezdeni: harcolni ellene, küzdeni vele, esetleg megbékélni, elfogadni. A makrobiotika szerint a rákot nem valami idegen tényező okozza, amely felett nincs hatalmunk. Sokkal inkább mindennapi …

Olvass tovább

Méregteleníts ősszel ősi, kínai módszer szerint!

szőlő

A hideg őszi-téli időszak is lehet betegségmentes, ha felkészíted a szervezeted. Méregteleníts ősszel ősi, kínai módszer szerint! Lássuk, mit is kell ehhez (t)ennünk! A természetes táplálkozás rendje A természetes táplálkozás rendjében a szeptember-október eleje még a méregtelenítés időszaka, figyeljünk rá, hogy még mindig domináljanak étkezéseinkben a friss gyümölcsök (szőlő, körte, alma), zöldségek (cukkini, patiszon, uborka, …

Olvass tovább

Edd magad egészségesre! – 1 hetes őszi kihívás

Természetes ételkészítés - őszi kihívás - alapanyaglista

Természetes ételkészítés? Gyere, csináljuk együtt, csatlakozz 1 hetes őszi kihívásunkhoz! CÉL: csak természetes alapanyagokból, tartósító-, adalékmentesen ételt készíteni (sütni vagy főzni) MIÉRT? Kb. 4-5 percenként halnak meg emberek a világban az ételtől, amit esznek. A halálozási statisztikák élén csak olyan betegségek szerepelnek, melyek összefüggnek az étkezéssel. Az elhízás ma járványszerűen terjed, hazánkban minden 4. felnőtt …

Olvass tovább

Makrobiotikus főzés ősszel

zöldésgek ősszel

Az ősz a betakarítás, a szüret, a télre való készülés időszaka. Van mit eltenni, a nyár gazdagon megajándékozott minket terméseivel: sárgarépa, petrezselyem, káposztafélék, sütőtök, hagymafélék, cékla, édes burgonya stb. A nyár kiterjedő energiáját felváltja az ősz összehúzó, lefelé irányuló energiája. Nézzük, mit jelent ez a táplálkozásban? Mert ugye már Te sem ugyanazokat a ruhákat hordod, …

Olvass tovább