Polenta szezámsóval (gomashio)

polenta, tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes reggeli

Polenta szezámsóval (gomashio) Hozzávalók (1 főre): fél csésze (1 csésze2,5 dl) kukoricadara 2 csésze tisztított víz 1 tk. tengeri vagy természetes só szezámsó Elkészítés: A kukoricadarát feloldjuk kevés vízben, majd a többi vizet a sóval föltesszük forrni. Forráskor beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett kb. 5 perc alatt készre főzzük. Akkor van kész, ha …

Olvass tovább

Mit egyek reggelire?

egészséges reggeli zabkása

Manapság kétféle ember létezik: aki nem reggelizik és aki igen, de nem túl okosan. (Akinek nem inge, ne vegye magára!) Mivel reggelre már (jobb esetben) nem ettél egy ideje, fontos lenne olyan tápláló ételhez juttatnod a szervezetedet, amivel energiát kapsz a napod elkezdéséhez, majd folytatásához. A mai reggelik Hús (vagy húskészítmény???), tojás, sajt, tej, tejtermékek, …

Olvass tovább