Cuk(k)i(nis) makrovegán falatok

cukkinis tészta-- makrovegán

Cukkini krémleves barna rizzsel Hozzávalók: ½ csésze barna rizs (gluténmentes) vagy árpa (nem gluténmentes) 1 fej vöröshagyma kockára vágva 2 közepes cukkini kockára vágva ½ ek. hidegen sajtolt olaj (napraforgó, kukorica vagy szezám) tengeri vagy más természetes só 1 mk. őrölt pirospaprika Elkészítés: A barna rizst beáztatjuk legalább 5-6 órára vagy akár egész éjszakára, majd …

Olvass tovább

Karfiol krémleves

karfiol_krémleves

Hozzávalók: 1 kis karfiol rózsáira szedve 1 fej vöröshagyma kockára vágva 1 szál petrezselyem félholdra vágva 1 mokkáskanál hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy olíva olaj természetes só kb. 4 csésze tisztított víz Elkészítés: A hevített olajon 1 csipet sóval dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a petrzselymet és a karfiol szárrészét, és tovább pirítjuk még 4-5 percig. …

Olvass tovább

Házi kovászos uborka recept – tartósítószer nélkül (tisztán), természetesen

Házi kovászos uborka Hozzávalók: uborka, kapor, tisztított víz, teljes őrlésű vagy gluténmentes szikkadt kenyérszelet, tengeri vagy más természetes só (pl. parajdi) Elkészítés: Kb. 2 kiló uborkát (rakni való vagy kovászolni való felirattal árulják a piacon) alaposan megmosunk, kefével megsikálunk. Hosszában 4 cikkre vágjuk úgy, hogy a cikkek ne essenek szét. Egy alaposan kimosott 5 literes …

Olvass tovább