Rizskoch recept – a tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes csemege

Rizskoch egészségesebb változatban. Végtelenül egyszerű, és garantáltan nem fog összeesni. Próbálhatod különböző formákban (kerek, szögletes, őzgerinc, szívecske alakú stb.) is sütni. Rizskoch recept Hozzávalók egy kisebb tepsihez: 1 csésze barna rizs 2 és fél – 3 csésze rizstej (hogy totyakos legyen) 1 csipet természetes só (pl. parajdi) 1 mokkáskanál vanília őrlemény 1 citrom frissen facsart …

Olvass tovább

Bulgur főzése és élettani hatásai

Búza – a növény A búza az egyik legrégebben ismert és termesztett gabonafélénk, régészeti adatok szerint 9-10 ezer évvel ezelőtt a Földközi-tenger partján már termesztették. A földön a legnagyobb mennyiségben termesztett gabonaféle a közönséges búza. Teljes búzaszemeket ma már egyáltalán nem fogyasztunk, leginkább feldolgozott gabonatermékek szerepelnek étrendünkben. A bulgur A bulgur tulajdonképpen tört búza, „török …

Olvass tovább

Bab főzése és élettani hatásai

A hüvelyesek A hüvelyesek változatos felhasználású növények. Közös jellemzőjük: egyévesek, lágyszárúak. Termésük változatos megjelenésű, alakú és nagyságú hüvely. Virágjuk különböző színű, jellegzetes pillangós (csónak, vitorla, evező), olykor illatos. Általában önmegtermékenyülők. Gyökerükön gümőcskékben élnek a levegő nitrogénjét megkötő baktériumok, gyökérzetük mélyre hatoló, s a meszet felhozza a talaj felsőbb rétegébe. A levelek rendszerint összetettek: szárnyaltak vagy …

Olvass tovább

A tökéletes tönkölypogácsa receptje

makrobiotikus tönkölypogácsa

A tökéletes tönkölypogácsa receptjét már évek óta ismerjük, készítjük nagy-nagy sikerrel. Nagyon sokféle pogácsarecept létezik, és a boltok, pékségek polcai is roskadoznak a lehetőségektől. A mi változatunk bár élesztős, mégis nagyon könnyű tésztájú, és biztosan nem hasonlít az eddigiekre, amit már ettél. Mindenképpen próbáld ki, hátha nálatok is nagy kedvenc lesz. Érdemes frissen fogyasztani (mint …

Olvass tovább

Rákmegelőző probiotikum a tányérodban

makrobiotikus miszó leves

Hasznos bélbaktériumokra mindannyiunknak szüksége van (sőt mindannyiunknak van is), ezért sokan szednek probiotikumokat számaik szaporítására. Ezen a blogon csak természetes megoldásokat ajánlok neked, így most megmutatom, milyen ragyogó lehetőséged van természetes probiotikumhoz jutni. És biztos meglepődsz majd, ha azt mondom, csak meg kell enned. A makrobiotika egyik emblematikus étele a miszó leves. Kétféle embert ismerek: …

Olvass tovább

Méregteleníts ősszel ősi, kínai módszer szerint!

szőlő

A hideg őszi-téli időszak is lehet betegségmentes, ha felkészíted a szervezeted. Méregteleníts ősszel ősi, kínai módszer szerint! Lássuk, mit is kell ehhez (t)ennünk! A természetes táplálkozás rendje A természetes táplálkozás rendjében a szeptember-október eleje még a méregtelenítés időszaka, figyeljünk rá, hogy még mindig domináljanak étkezéseinkben a friss gyümölcsök (szőlő, körte, alma), zöldségek (cukkini, patiszon, uborka, …

Olvass tovább