Mentes=egészséges?

tej-, gluténmentes

Mentes=egészséges? címmel bukkantam egy remek kis cikkre, melynek olvasása közben a következő gondolatok jutottak eszembe. A kétségbeesés Biztos, hogy mindannyiunk környezetében napról napra egyre többen jönnek a hírrel és a papírral: regisztrált gluténérzékenység és/vagy laktózérzékenység. Az első reakciók is valószínűleg hasonlóak: kétségbeesés, döbbenet, az énnemtudokkenyérpéksüteménytejsajttejföltejszínnélkül élni elkeseredett érzése. A második reakció: felkutatni hasonló helyzetben lévő …

Olvass tovább

„A bárányhimlő pedig durva! Oltassatok!”

Emma

„A bárányhimlő pedig durva! Most már tudjuk! Oltassatok!” Ezeket a szavakat posztolta egy kedves ismerősöm a napokban a népszerű közösségi oldalon. Igen, a képek láttán valóban ez tűnik a legjobb megoldásnak. Szörnyű látvány a gyerkőc teste tele csúnya pöttyökkel, a levertség, az étvágytalanság, a magas láz. Sajnáljuk őt nagyon. És ez így rendben is van, …

Olvass tovább

Szuperételek, szuperegészség!

adzukibabburger

„Kedvenc” fb posztjaim azok, amelyek valamilyen ismert vagy nem túl közismert táplálékot, úgynevezett szuperételt ajánlanak, melytől „csak úgy olvadnak a kilók”, „örökre búcsút inthetsz a betegségeknek” és „még a halálból is visszahoznak”. Szuperételekkel az egészségért Nos, én sem vonnám kétségbe, hogy a cékla, a fekete áfonya, a zöld turmix, a chia mag, a fokhagyma, a …

Olvass tovább

4+1 makrobiotikus barna rizs recept

barna rizs recept, makrobiotika

A barna rizs a makrobiotikában alaptáplálék. Biológiai értéke az állati eredetű fehérjékkel vetekszik.  Főzéséről és élettani hatásairól itt olvashatsz. 4+1 makrobiotikus recept az egészségedért. Mindenképpen próbáld ki! Sült barna rizsgolyó Zöldséges rizslabdák Rakott savanyú káposztás barna rizs tofu tejföllel Hozzávalók: 2 csésze főtt barna rizs (barna rizs főzése itt) 2 csésze szálas savanyú káposzta apróbbra …

Olvass tovább

Ha nem eszem állati eredetű és finomított dolgokat, nem alakul ki valamilyen hiánybetegség?

makrobiotikus_tányér

Nagyszerű, ha hallottunk már a vegán étrend jótékony hatásairól és még óriásibb, ha mindezt saját tapasztalatokkal ötvözzük. 7 év makrobiotikus táplálkozási tapasztalatait összegzem most neked, hogy legyen hiteles (és akár követhető) forrásod a témában. „A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a vegetáriánusok védettebbek a szív- és érrendszeri betegségekkel, az emésztőszervi zavarokkal, az allergiával, a daganatokkal, a mozgásszervi …

Olvass tovább

Rákkeltő a vörös hús?

makrobiotika tofu

Biztosan Te is olvastad vagy hallottad a WHO (Egészségügyi Világszervezet) legfrissebb kutatási eredményeit miszerint már napi 5 dkg feldolgozott húskészítmény fogyasztása 18%-kal növeli a vastag- és végbélrák kialakulásának kockázatát. Sőt, még azt is megállapították, hogy a vörös húsok (sertés, marha, borjú, bárány, birka, kecske) is rákkeltőek lehetnek, ám ennek igazolására még nincs elegendő bizonyíték. A …

Olvass tovább