Intelligens zserbó

zserbó

A zserbó tipikus ünnepi süti. Ebben a változatban élesztőmentes tésztából és erjedésmentes töltelékkombinációból készült. A töltelék 70-80%-ban dió/mák lekvárral és csak 20-30% a hozzáadott „cukor”. De jó, hogy a dió és a mák értékes omega-3 források, Te pedig csak pislogsz, hogy vagy ilyen szép, okos és egészséges! Zserbó (tej-, tojás- élesztő- és cukormentes) A tésztához: …

Olvass tovább

Így újulj meg Te is a természettel!

pitypang,_tavasz

A természetes táplálkozás rendje A februártól húsvétig tartó időszak a természetes táplálkozás rendje szerint a méregtelenítés időszaka, a böjt. Régebben ez annyira természetes volt, mint ahogy ma nem. A nagyböjt kifejezés mára inkább csupán elméletben ismert, a hétköznapokban kevesen gyakorolják. Leginkább komolyabb vallási elköteleződésű egyének, illetve a népi hagyományokhoz szorosabban kötődők, azokat mélyebben ismerők körében …

Olvass tovább

A daganatos sejtek jó barátja

shiitake gomba

Dr. Harsányi Edit orvos-természetgyógyász kedves ismerősöm a minap egy videót osztott meg, melyben régi professzorával beszélgettek kutatási eredményeiről. A blogbejegyzést ez a videó ihlette. Lentinus edodes Prof. Fachet József immunológus, rákkutató, az MTA doktora először immunológiával foglalkozott, majd Goro Chihara japán professzorral az alternatív rákgyógyításban értek el áttörő eredményeket. Japánban, ahol rendszeresen fogyasztják a lentinus …

Olvass tovább

Farsangi fánk recept: így lesz könnyű és diétás

makrobiotikus farsangi fánk

A farsangi fánk nem túl könnyű és diétás étel, de ha így készíted, kevésbé dagad majd a pocakodba. A hagyományoshoz képest tej-, tojás-, vaj- és cukormentes változatban is 100%-ban élvezetes és ínycsiklandó. Íme a recept, ahogy mi készítjük. Farsangi fánk 2.o (továbbfejlesztett, extrán ropogós változat) Hozzávalók: 60 dkg fehér tönkölyliszt 1 tk. tengeri vagy egyéb …

Olvass tovább

Téli jin-jang

makrovegán

Ilyenkor télen kiterjedő, erősen jin jellegű a környezeti hatás: hideg van, hosszú éjszakák, több sötétség, minden lassabb (kellene, hogy legyen…). Ezért a téli hónapokban jang jellegű étrendre van szükségünk, mely melegítő, összehúzó hatású, életerővel, hővel látja el testünket-lelkünket. Nézzük, mit tehetünk még magunkért azontúl, hogy behúzódunk a lakásunkba, házunkba, forró italokat iszunk, és melegen öltözködünk! …

Olvass tovább

A kalóriaszámláló és a cukormérő sem fog kiakadni karácsonykor, ha ezeket így készíted

töltött sült alma

Foszlós kalács (tej-, tojás-, cukormentes) Hozzávalók: ½ kg fehér (vagy szitált) tönkölyliszt 1 csipet természetes só 1 citrom reszelt héja 2 dl rizstej 1 élesztő (5 dkg) Elkészítés: A rizstejet langyosra melegítjük, és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet kimérjük, beletesszük a sót, a citrom reszelt héját, és a feljött élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle, majd …

Olvass tovább