Kukoricás süti

kukoricás_süti

Hozzávalók: 1 csésze kukoricadara 1 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt 3/4 csésze durumliszt 1 evőkanál alumíniummentes sütőpor 1/4 teáskanál só 3/4 csésze hidegen sajtolt olaj (napraforgó vagy kukorica) 1 csésze rizsszirup 1 csésze rizstej mazsola vagy pirított olajos mag (elhagyható) idénygyümölcs vagy aszalvány (barack, szilva, meggy stb.) Elkészítés: A száraz és a folyékony hozzávalókat külön összekeverjük, …

Olvass tovább

Karfiol krémleves

karfiol_krémleves

Hozzávalók: 1 kis karfiol rózsáira szedve 1 fej vöröshagyma kockára vágva 1 szál petrezselyem félholdra vágva 1 mokkáskanál hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy olíva olaj természetes só kb. 4 csésze tisztított víz Elkészítés: A hevített olajon 1 csipet sóval dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a petrzselymet és a karfiol szárrészét, és tovább pirítjuk még 4-5 percig. …

Olvass tovább

Zabpelyhes süti

zabpelyhes_keksz

Hozzávalók (kb. 40 db-hoz): Tej-, tojás-, cukormentes, pajzsmirigy működést, emésztést, szexuális energiát serkentő, idegrendszert erősítő. 10 dkg durva zabpehely 10 dkg finom zabpehely 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 mk. vanília őrlemény 1 mk. természetes só 5 g foszfátmentes sütőpor 10 g bio mazsola 180 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj 180 ml rizsszirup Elkészítés: A hozzávalókat …

Olvass tovább

Házi kovászos uborka recept – tartósítószer nélkül (tisztán), természetesen

Házi kovászos uborka Hozzávalók: uborka, kapor, tisztított víz, teljes őrlésű vagy gluténmentes szikkadt kenyérszelet, tengeri vagy más természetes só (pl. parajdi) Elkészítés: Kb. 2 kiló uborkát (rakni való vagy kovászolni való felirattal árulják a piacon) alaposan megmosunk, kefével megsikálunk. Hosszában 4 cikkre vágjuk úgy, hogy a cikkek ne essenek szét. Egy alaposan kimosott 5 literes …

Olvass tovább