Diós kosárka recept: 6 hozzávalóból 30 perc alatt

makrobiotikus diós kosárka recept

Ennek a sütinek a receptjét Mixtay Zsuzsától kölcsönöztem, hozzáadtam még 1 hozzávalót, így kaptam gyerekkorom egyik nagy kedvencét. Annyira egyszerű, és annyira finom, hogy csak na! Nincs benne sütőpor, nincs benne tojás, margarin, mégis omlós, puha. Mindenképpen próbáld ki! Diós kosárka Hozzávalók: 3 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt (vagy 2 csésze teljes őrlésű tönköly- és 1 …

Olvass tovább

A tökéletes tönkölypogácsa receptje

makrobiotikus tönkölypogácsa

A tökéletes tönkölypogácsa receptjét már évek óta ismerjük, készítjük nagy-nagy sikerrel. Nagyon sokféle pogácsarecept létezik, és a boltok, pékségek polcai is roskadoznak a lehetőségektől. A mi változatunk bár élesztős, mégis nagyon könnyű tésztájú, és biztosan nem hasonlít az eddigiekre, amit már ettél. Mindenképpen próbáld ki, hátha nálatok is nagy kedvenc lesz. Érdemes frissen fogyasztani (mint …

Olvass tovább

Rakott savanyú káposztás polenta recept

makrobiotikus rakott savanyú káposztás polenta

Ha változatosabbá szeretnénk tenni így tél végén az étrendünket, a rakott savanyú káposztás polenta tökéletes választás. Bár a kukorica a nyár gabonája, a belőle készült kukoricadarából készült finomságokat alkalmanként télen is bevethetjük. Hűsítő hatását nem érzékeljük annyira melegen fűtött lakásainkban. A polenta magyarul puliszka. Sokaknak rossz gyerekkori emlékei vannak a szó hallatán, sokáig ez az …

Olvass tovább

Makrobiotikus magvas zabpelyhes kréker

Ez a csodás magvas zabpelyhes kréker makrobiotikus alapanyagokból készült ropogtatnivaló, élesztőmentes, könnyű, pikk-pakk elkészíthető, akár 1 hétig is eláll, így bármikor előkaphatod vagy magaddal viheted. Egy isteni növényi pástétommal kitűnő uzsonna, vacsora is lehet. És, természetesen, variálhatod kedvedre a magokat, az olajat benne. A legbiztonságosabb, 100%-osan adalékmentes sós keksz receptjét mutatom most meg neked. Bevallom …

Olvass tovább

Makrobiotikus mákos-sütőtökös pohárkrém

makrobiotikus mákos-sütőtökös krém

Csodás makrobiotikus édesség, ami szerintem akár egyedi ajándékként is megállja a helyét.:) Élvezd! Mákos-sütőtökös pohárkrém Hozzávalók: 4 csésze sütőtök kockára vágva tisztított víz 1 csipet természetes só 2-3 ek. rizsszirup 1 csipet őrölt szegfűszeg ½ mk. őrölt fahéj 1 ek. kukoricakeményítő 2 db alma kockára vágva 2 k. mák 1 citrom frissen reszelt héja 2-3 …

Olvass tovább

Tökéletes töltött káposzta karácsony böjtjére (is)

makrobiotikus töltött káposzta

Még hogy a töltött káposztának nehéznek, zsírosnak és nem túl könnyen emészthetőnek kell lennie….. Próbáld így! És ne lepődj meg, ha simán összekeverik ezt a változatot a hagyományossal!! Egészségedre a szó legszorosabb értelmében! Régen karácsony előtt is böjtöt tartottak, úgy hitték, ha karácsonykor babot, borsót, tököt, mákos tésztát esznek, akkor a következő évbe sok pénzük …

Olvass tovább