Levendulás-datolyás nyers csokoládé

levendulás nyers csokoládé

A levendulás-datolyás nyers csokoládé az első csokoládékészítő kísérletem volt. Annyira egyszerű, és annyira isteni! Biztos, hogy százféle kombinációban ki fogom még próbálni. És a gyerekek is imádták. Apró jó tanács: ha legalább 4-en vagytok a családban, akkor alapból duplázd az adagokat! Levendulás-datolyás nyers csokoládé Hozzávalók: 100 g kakaóvaj 3 ek. nyers kakaópor vagy holland kakaópor …

Olvass tovább

Rántott polenta sült zöldségekkel

sült zöldség

A rántott polenta sült zöldségekkel a klasszikus sült krumpli rántott hússal alternatívája nálam. Bárhol, bármikor jöhet. Komolyan mondom, a rántott polentát pedig rántott sajtként is „eladhatod” a családnak. Teljesen hasonlatosak ízre, állagra is. Rántott polenta Hozzávalók (4 fő részére): 1 csésze kukoricadara + 1/2 csésze kukoricadara a „panírozáshoz” 3 csésze tisztított víz 1 ek. természetes …

Olvass tovább

Töltött paprika

makrobiotikus töltött paprika

Tipikus nyári étel. Számtalan variációban elkészíthető: gombával, tofuval, lencsével, babbal, barna rizzsel, kölessel, árpával, más-más fűszerekkel. Tessék kísérletezgetni! Töltött paprika Hozzávalók: 8 közepes méretű paprika kicsumázva (a magokat is szedd ki!) 1 csésze barna rizs 1 éjszakára beáztatva (vagy 2 csésze megmaradt főtt rizs) 2 csésze tisztított víz 1/2 kg portobello gomba szeletelve 1 fej …

Olvass tovább

Portobello gombás-zöldbabos pite

makrobiotikus portobello gombás-zöldbabos pite

Ebben a portobello gombás-zöldbabos pitében annyi fehérje van, hogy könnyedén fedezi egy kb. 50 kilós ember napi szükségletét. És csak növényi fehérjék vannak benne. Úgyhogy ne higgy annak, aki azt mondja, a növényekben nincs elegendő fehérje. A lényeg az alapanyagok társításában rejlik, és így tökéletes, komplett ételhez juthatsz, no meg az emésztésed is működni fog. …

Olvass tovább

Őszibarackos pite citromízű kakukkfűvel

makrobiotikus őszibarackos pite

Ez az őszibarackos pite alig pár összetevőből készül, sütéssel együtt is max. 45 perc alatt elkészíthető. Egyszerűen imádnivaló!!! Nyugodtan variálgasd más gyümölcsfeltétekkel is! Őszibarackos pite citromízű kakukkfűvel Hozzávalók 10 főre: 21 dkg liszt teljes őrlésű tönkölyliszt 9 dkg durumliszt 1 csipet természetes só 1 mk. szódabikarbóna 75 ml hidegen sajtolt kukoricaolaj vagy napraforgó olaj 75 …

Olvass tovább

Árpasaláta sült cukkinivel és tofuval

árpasaláta, makrobiotikus étrend és táplálkozás

A makrobiotikus táplálkozás egyik nyári gabonája az árpa. Ide kattintva elolvashatod, hogyan kell főzni, és milyen élettani hatásai vannak pontosan. A gabonák közül ő az én személyes kedvencem is, és arra biztatlak, ha nem tartasz gluténmentes diétát, semmiképpen ne hagyd ki az étrendedből! Készíthetünk belőle levest, köretet, salátát, kávét és édességet is. Tudtad, hogy a …

Olvass tovább