Csicsókapaprikás – cukorbetegeknek (is) kötelező

A csicsóka mára már egyre népszerűbb termék a piacokon és a kertekben is. Bármilyen mendemonda ellenére abszolút kezelhető a kertben, nem fogja kitúrni onnan más kedvenc növényeidet.

És hogy mennyi gumó van egyetlen bokor alatt??!! Nyilván nem véletlen az esküvői jó kívánság: „Szaporodjatok, mint a csicsóka!”.:)

Kiváló fehérje- és rostforrás, és csodás inulinjáért is imádjuk, mely kedvez a stabil vércukor szintünknek és bélflóránk egészséges működését is támogatja, mely a makrobiotikus ételek mindegyikének sajátjai.

Nyersen, sütve, főve, mindenhogy fogyaszd! Például így!

makrobiotikus csicsókapaprikás

Csicsókapaprikás

Hozzávalók 4 főre:

2 közepes fej vöröshagyma kockára vágva

1 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj

1 mk. őrölt pirospaprika

1 kg csicsóka kockára vágva

3 közepes szál sárgarépa negyedholdra vágva

3 szál zellerszár szeletelve

természetes só

1 mk. őrölt kömény

kb. 200 ml tisztított víz

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és daraboljuk.

Az olajon dinszteljük a hagymát 1 csipet sóval, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a sárgarépát és a zellerszárat is. Amikor félig  megpuhultak a zöldségek, akkor tesszük a csicsókát és a köményt is az edénybe.

Felöntjük a vízzel, és ha már minden zöldség roppanósan puha, készen is vagyunk.

Ízesítsük még sóval! Nokedlivel és savanyú káposztával mennyei tél végi, tavaszi csemege!

makrobiotikus csicsókapaprikás

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!